Activități preventive și acțiuni ale polițiștilor constănțeni

148
Activități preventive și acțiuni ale polițiștilor constănțeni - politisti-1701867731.jpg

Articole de la același autor

Mandat pus în aplicare de polițiști

La data de 5 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 32 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Bărbatul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 19.30, polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada D 10 s-a produs un accident rutier (tamponare).

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat, de 26 de ani, ar fi condus un autoturism și ar fi lovit un alt vehicul.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 06.35, polițiști din cadrul Poliției Orașului Cernavodă au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Inginer Anghel Saligny s-a produs un accident rutier (tamponare).

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că impactul s-a produs între două autoturisme, conduse de un bărbat, de 28 de ani, respectiv o femeie, de 52 de ani.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul în cazul bărbatului fiind 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării acestuia cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și a alcoolemiei în sânge.

În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Dosar penal pentru braconaj piscicol

La data de 5 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Hârșova au identificat doi bărbați, de 29 de ani, respectiv 44 de ani, care ar fi oferit spre vânzare peste 26 de kilograme de pește din speciile crap, caras, șalău și plătică, în parcarea unui supermarket.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că aceștia nu dețin documente de proveniență a peștelui.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol.

Acțiuni ale polițiștilor constănțeni

La data de 5 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice, combaterea traficului și consumului de droguri și verificarea modului de asigurare a pazei în incinta și în proximitatea unităților de învățământ.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 3.000 de lei. 

La data de 5 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor în unitățile de învățământ și în zona adiacentă acestora.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 4.000 de lei.

Activități preventive

La data de 5 decembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au acționat pentru prevenirea violenței domestice și a consumului de droguri, în rândul elevilor de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din municipiul Constanța.

De asemenea, au derulat activități de prevenire a utilizării fără drept de articole pirotehnice și a agresiunilor sexuale, la Școala Gimnazială nr. 40 Aurel Vlaicu din municipiul Constanța.

Totodată, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 4 Poliție, au desfășurat acțiuni de prevenire a violenței domestice, în municipiul Constanța.

Nu în ultimul rând, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța, au acționat pentru prevenirea consumului de droguri în rândul conducătorilor auto aflați în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche.

De asemenea, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia și specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Constanța, au acționat pentru prevenirea folosirii și comercializării fără drept de articole pirotehnice, a traficului și consumului de droguri și a faptelor cu violență, în municipiul Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4595 secunde