Afaceri necurate cu firme "fantomă" prin porturile maritime românești!

230

Articole de la același autor

Nouă persoane urmează să fie aduse la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța într-un dosar ce privește infracțiuni de criminalitate economico-financiară ce se desfășurau de către membrii unei grupări pe raza porturilor maritime românești.
Potrivit IGPR, o societate comercială din portul Constanța obținea lucrări de prestări servicii portuare. Coordonatorii grupării au înființat societăți comerciale de tip "fantomă", carora le-au subcontractat în mod fictiv o parte din lucrări.


Asociații și administratorii societăților astfel înființate sunt persoane cetățeni români și străini fără ocupație, cu pregătire precară, pe al căror nume s-au derulat activitățile infracționale.


Gruparea a evidențiat în documentele contabile prestări de servicii și operațiuni comerciale fictive, pe care ulterior le-a prezentat ca documente justificative pentru depuneri și retrageri de numerar.


Sunt indicii că în baza acestor documente, suspecții au obținut rambursări necuvenite de T.V.A. și au evitat plata impozitului pe profit. Capii grupării au intenționat atragerea răspunderii juridice asupra administratorilor fictivi, care în realitate nu au cunoștință despre operațiunile comerciale ilegale desfășurate.


Întreg prejudiciul urmează a fi stabilit după efectuarea expertizei contabile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3591 secunde