Afacerist trimis în judecată pentru o evaziune de peste patru milioane de euro

570
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Stive Gabriel Bulugea, administrator și asociat unic al SC RAF OIL PETROL SRL. Acesta este acuzat de comiterea unei evaziuni fiscale de câteva milioane de euro.


Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie - decembrie 2004, inculpatul Stive Gabriel Bulugea, în calitate de administrator și asociat unic al firmei menționate, a comercializat cantitatea totală de 8.213.192 kilograme de uleiuri minerale către mai multe societăți comerciale fără a înregistra în contabilitate aceste operațiuni, sustrăgându-se, în acest mod, de la plata accizelor, impozitelor și taxelor datorate statului. 

Astfel, bugetul statului a fost prejudiciat cu suma totală de 17.186.750 lei (echivalentul a peste 4,3 milioane de euro), sumă cu care ANAF s-a constituit parte civilă în procesul penal. În vederea recuperării acestei pagube, nu s-au luat măsuri asigurătorii deoarece nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului. 

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanța. 

"Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au precizat procurorii DNA Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3682 secunde