Alarmant: bătrâni din Medgidia atacați în plină stradă, pentru câțiva lei. O victimă a fost lăsată agonizând!

2447
Alarmant: bătrâni din Medgidia atacați în plină stradă, pentru câțiva lei. O victimă a fost lăsată agonizând! - x-talharie1-1679566094.jpg

Articole de la același autor

Trei adolescenți, respectiv doi băieți și o fată, au fost arestați preventiv pentru tâlhărie. Cei trei au urmărit și au atacat bătrâni, pe străzile Medgidiei, pentru a le fura portofelele. Ironia face că victimele, persoane în vârstă de 73 și respectiv 82 de ani, aveau până în 50 de lei în portofele!

Dosarul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia. Suspecții sunt Cristina Valentina A., de 16 ani, Andrei C., de 18 ani, și Geane Ramazan Ș., de 18 ani.

Potrivit anchetatorilor, pe 15 martie, Geane Ramazan Ș a făcut o înțelegere cu Cristina Valentina A., ca cei doi băieți să „țină de șase”, iar ea să atace o victimă. Împreună au urmărit-o pe persoana vătămată G.M., de 82 de ani, în vederea deposedării de bunurile pe care le avea asupra sa.

„Astfel, după întâlnirea cu inculpatul C.A., cei trei au stabilit modul de comitere a faptei şi anume, inculpata A.C.V. urmărind-o pe persoana vătămată G.M. până la aleea care face legătura între străzile Rahovei cu Tineretului și, după ce i-a acoperit fața cu pălăria, a lovit-o, trântind-o la pământ, cauzându-i leziuni traumatice care necesită 45-50 zile de îngrijiri medicale și ulterior i-a sustras un portofel de culoare maro ce conținea actul de identitate, cardul de sănătate, cupoanele de pensii emise pe numele persoanei vătămate, mai multe carduri emise de farmacii, o poză a fostului soț și suma de 40 de lei, lăsând-o în agonie”, au precizat procurorii.

Anchetatorii au mai precizat că în acest timp, inculpatul C.A. a asigurat paza pentru inculpata A.C. V., în apropierea locului săvârşirii faptei, pe aleea care face legătura dintre străzile Rahovei şi Tineretului, iar inculpatul Ş.G.R. a răms la intersecția dintre str. Republicii şi str. Rahovei, de asemenea pentru a supraveghea zona şi a asigura sprijin celorlalţi doi inculpaţi.

De asemenea, minora Cristina Valentina mai este acuzată că pe 9 martie a mai atacat o persoană, victima C.N., în timp ce se afla pe scările blocului unde locuiește. Suspecta a venit din spatele victimei și i-a sustras poșeta, în care avea o pâine și un portofel în care se afla suma de 50 de lei. În lovitură, suspecta a cauzat dezechilibrarea victimei, care a căzut pe scări.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că minora figura ca persoană urmărită.

La data de 22 martie a.c., cei trei au fost prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, aceasta fiind admisă.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5388 secunde