Alarmant! În topul infracțiunilor din municipiul Constanța se află comerțul cu substanțe interzise

331

Articole de la același autor

Potrivit bilanțului activității din anul 2023 a Poliției Locale Constanța, oamenii legii au identificat 105 infracțiuni și au aplicat 52.819 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.928.832 de lei.



În ceea ce privește topul infracțiunilor constatate de polițiștii locali, pe primul loc se află nerespectarea normelor privind măsurile de construcție, fiind identificate 32 de astfel de cazuri; al doilea loc este ocupat de consum/deținere/comerț de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv/psihotrop, fiind depistate 29 de persoane și confiscate 137 de pastile/pliculețe/bile/grindere/țigări de tip joint, ce au fost ulterior predate unităților competente în scopul continuării cercetărilor; iar pe locul trei se află nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice.



Următoarele locuri din top sunt ocupate de infracțiuni precum: tentativă de înșelăciune, 13 persoane fiind depistate cerșind, prin introducerea cetățenilor în eroare, simulând faptul că au deficiențe de auz; furt; neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin; deținere fără documente legale și comercializare de parfumuri și bijuterii din aur; introducere de arme albe în unități de învățământ.

Echipajele din cadrul Poliției Locale Constanța lucrează în trei schimburi și monitorizează în permanență municipiul, cu precădere zonele în care gradul de infracționalitate este ridicat.

Zonele municipiului Constanța cu risc infracțional ridicat

Potrivit datelor publicate de Poliția Locală Constanța, printre locurile în care se obișnuiește să se arunce sau să se depoziteze în mod necontrolat și ilegal deșeuri sunt: strada Sentinelei spre lAS, bulevardul Aurel Vlaicu – în zona reprezentanței Mercedes, DN3C strada Viforului – în zona Jumbo, bulevardul I. C. Brătianu – în spatele reprezentanței Renault, strada Dezrobirii, strada Soveja, strada Eliberării, taluz Poarta 4, strada Crișului și strada Crișul Alb.

Printre locurile în care apar frecvent desene de tip graffiti se numără punctul termic din spatele blocurilor FT4-FT8, zona Pod Cora, locul de joacă din zona Palazu Mare și locurile de joacă amenajate pe străzile Cișmelei și Dunării.

Activități intense ale echipajelor de poliție au fost și în zonele Parc Tăbăcărie, strada Soveja – între bulevardul Tomis și bulevardul Al. Lăpușneanu, City Park Mall, parcarea Sf. Mina, strada Primăverii și prelungirea Ion Rațiu; acestea fiind cunoscute pentru predispoziția la săvârșirea faptelor de natură penală și contravențională, astfel aflându-se în categoria celor mai periculoase zone din municipiu.



Totodată, tronsoanele dintre străzile Atelierelor și I. Ghe. Duca, străzile I. Ghe. Duca și Ștefan Mihăileanu, Mihai Viteazu și Ștefan Mihăileanu, dar și Mihai Viteazu și strada Răscoala din 1907 au fost patrulate pentru prevenirea și combaterea săvârșirii faptelor antisociale și de vandalism asupra mobilierului urban.

Lipsa de personal de la nivelul instituției

Misiunile echipajelor din cadrul Poliției Locale Constanța au fost îngreunate de deficitul de personal ce crește anual, conform analizei de date a instituției.

Astfel, în anul 2021 erau 211 polițiști locali, în anul 2022 numărul a scăzut la 181, iar în 2023 au rămas 176 de polițiști, dintre care 10 au fost suspendați temporar, rezultând o diferență totală de 104 posturi vacante față de necesar, adică un deficit de 37,14%.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4046 secunde