Armele nu sunt jucării! Iată în ce condiții le poți aduce în țară

218
Armele nu sunt jucării! Iată în ce condiții le poți aduce în țară - armelenusuntjucarii-1387562494.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reținut în PTF Vama Veche un pistol cu gaze, precum și mai multe cartușe. Proprietarul a prezentat oamenilor legii arma, precum și factura de achiziției. În urma verificărilor a rezultat însă faptul că bărbatul nu deține autorizație de procurare a pistolului. Bărbatul a declarat că a achiziționat pistolul și muniția aferentă din Bulgaria, fără a cunoaște faptul că trebuie să dețină autorizație de procurare, însă tot s-a ales cu un dosar penal. Așadar, atenție mare!

Direcție Generală a Vămilor (DGV) atrage atenție că persoanele fizice care intenționează să introducă în România arme letale sau neletale achiziționate din străinătate trebuie să prezinte la Biroul vamal de intrare în țară autorizația de procurare a armei care se eliberează de către inspectoratele județene de poliție în a căror rază teritorială își are domiciliul solicitantul, precum și de către Inspectoratul General al Poliției Române.

Persoanele fizice pot achiziționa însă din străinătate maximum două arme pentru fiecare călătorie în afara teritoriului României. Pentru armele achiziționate dintr-un stat terț (care nu este membru al UE) sau achiziționate din UE, dar care nu au statut comunitar, la biroul vamal de intrare trebuiesc achitate și anumite taxe (taxe vamale: 2,7% - revolvere și pistoale și 3,2% - arme; accize: 100%; TVA: 24%).

Potrivit informațiilor publicate de DGV, persoanele fizice care dețin legal arme letale sau neletale și intenționează să călătorească în străinătate cu acestea, pot solicita organului de poliție care i-a acordat permisul de armă eliberarea unei autorizații în baza căreia polițiștii de frontieră permit ieșirea de pe teritoriul României cu armele înscrise în autorizație, făcând mențiune despre acestea în documentul de călătorie al titularului. Aceste persoane au obligația ca, la întoarcerea în România, să prezinte la frontieră toate armele înscrise în documentul de călătorie, pe care le-au deținut la ieșirea din țară. În cazul în care, pe perioada șederii în străinătate, armele înscrise în documentul de călătorie au fost pierdute, furate sau distruse, titularul trebuie să prezinte, la întoarcere, cu ocazia controlului pentru trecerea frontierei de stat române, documente autentice, eliberate de organele de poliție competente din statul în care s-a produs evenimentul, care să certifice faptul că persoana a reclamat pierderea, furtul sau, după caz, distrugerea armei, organele poliției de frontieră având obligația să facă mențiune despre aceasta în documentul de călătorie și să informeze în scris Inspectoratul General al Poliției Române. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier în Constanța
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Radarele Poliției Rutiere, astăzi
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Jandarmii au plecat și ei la "colindat"
Pagina a fost generata in 1.4787 secunde