Autovehiculele aparţinând Poliţiei locale, autorizate să utilizeze avertizarea cu lumină albastră

273
Autovehiculele aparţinând Poliţiei locale, autorizate să utilizeze avertizarea cu lumină albastră - telefoncontactpolitialocalaconst-1696352173.jpg

Articole de la același autor

Senatul a adoptat marţi, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care autovehiculele aparţinând Poliţiei locale sunt autorizate să utilizeze dispozitivele de avertizare sonore şi luminoase de culoare albastră.


Potrivit expunerii de motive, Legea 155/2010 a Poliţiei locale asigură cadrul legislativ pentru dotarea mijloacelor de transport ale Poliţiei locale cu astfel de dispozitive, însă OUG 195/2002 nu include în lista utilizatorilor şi beneficiarilor de regim prioritar şi poliţia locală.


“Proiectul unifică şi sistematizează cadrul legal în această materie, venind în sprijinul activităţilor şi competenţelor ce revin Poliţiei locale care va beneficia de un instrument normativ cuprinzător de către poliţiştii locali se exercită atribuţii de serviciu potrivit competenţelor ce le revin prin Legea 155/2010”, se mai arată în expunerea de motive a propunerii legislative, iniţiată de un grup de parlamentari USR şi PSD.


O altă propunere legislativă iniţiată de grup de deputaţi PNL, adoptată, marţi, de plenul Senatului, vizează tot Poliţia locală. Prin modificarea articolului 7 din Legea 155/2010, se acordă Poliţiei locale atribuţii de constatare şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice.


Ambele propuneri legislative vor fi dezbătute de Camera Deputaţilor, for decizional în aceste cazuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.177 secunde