Aveţi cameră de bord pe maşină? Schimbări semnificative, în dezbatere! Veşti proaste pentru unii dintre şoferi

634
Aveţi cameră de bord pe maşină? Schimbări semnificative, în dezbatere! Veşti proaste pentru unii dintre şoferi - camera-de-bord-1712743065.jpg

Articole de la același autor

Șoferii din România ar putea fi amendați de polițiști și în alte condiții, potrivit unui proiect de lege care se află acum în dezbatere publică.



Un proiect de modificare a Codului Rutier, recent repus în dezbatere publică, aduce o serie schimbări semnificative.Potrivit acestuia, polițiștii vor putea folosi înregistrări audio-video primite de la alți participanți la trafic sau de la administratorii drumurilor publice pentru a sancționa șoferii care încalcă regulile.

În cadrul proiectului, se prevede crearea unei platforme informatice pentru încărcarea imaginilor, iar acestea vor constitui dovezi în cazul comportamentului agresiv al șoferilor.

"Polițistul rutier poate constata contravenția de adoptare a unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice (...) și cu ocazia verificării sesizării formulate de un participant la trafic ce a perceput în mod nemijlocit și întâmplător efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul unui vehicul, a oricăreia dintre manevrele prevăzute la art. 54 alin.(2) și a surprins aceste manevre agresive într-o înregistrare audio-video sau video, după caz“, se arată în proiect.

În esență, proiectul introduce o excepție de la regulile actuale, care impun ca polițiștii rutieri să constate contravențiile direct sau cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau omologate. De asemenea, acesta permite polițiștilor să acceseze și să utilizeze datele de monitorizare a traficului rutier colectate de administratorii drumurilor publice, pentru a aplica sancțiuni șoferilor în baza acestora, potrivit mai.gov.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6137 secunde