Bandă de hoți, specializată în furturi la comandă ori la pont

1241
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore și prezentarea cu propunerea de arestare preventivă magistraților de la Judecătoria Medgidia a lui Cristian Marian Gașpar, de 25 de ani, Vasile Irimia, de 37 de ani, Cătălin Ștefan Dojană, de 28 de ani, toți din Murfatlar, Daniel Creiniceanu, de 30 de ani, din comuna Tuzla, și a lui Nicolae Nicușor, de 25 de ani, din comuna Valu lui Traian. Cei cinci, alături de alte două persoane, respectiv Dumitru Gabriel Ciobanu și Bogdan Nica, pentru care s-a luat doar măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, sunt acuzați de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și de furt calificat în formă continuată.
Procurorii constănțeni spun că aceștia, începând cu luna noiembrie 2010, de cele mai multe ori "la comandă" sau "la pont", au furat, în cel puțin zece rânduri, bunuri de la mai multe persoane din județele Constanța, Cluj și Ialomița. Ei au furat motoare de bărci, scule și aparatură de testare și reparații auto, instalații de sonorizare pentru discoteci, o șalupă, produse alimentare (mii de pachete de cafea), un autoturism Opel Vectra, o casă de bani cu 10.000 de lei, motopompe de apă, un generator electric de sudură, motoare electrice industriale ori hidrofoare electrice.
Cu ajutorul serviciilor de informații dar și a celor de filaj, la data de 8 mai 2011, indivizii au fost prinși în timp ce pregăteau noi furturi, în zona Complexului Doraly, din Constanța.
În urma efectuării a cel puțin zece percheziții domiciliare la locuințele suspecților și ale altor persoane din anturajul lor au fost găsite o parte din bunurile sustrase în întreaga activitate infracțională ce s-a întins pe o perioadă de o jumătate de an.
Ieri, magistrații au propus arestarea celor cinci indivizi menționați mai sus pentru o perioadă de 29 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7234 secunde