Bătrâni cu grave probleme de sănătate, TÂLHĂRIȚI în propria casă, în toiul nopții. Suspecții s-au urcat peste ei în pat, să caute bani sub saltea!

2264
Bătrâni cu grave probleme de sănătate, TÂLHĂRIȚI în propria casă, în toiul nopții. Suspecții s-au urcat peste ei în pat, să caute bani sub saltea! - x-talharie-cobadin-1690452176.jpg
Doi minori, de 15 și respectiv 16 ani, au fost reținuți fiind acuzați că au intrat într-o casă din Cobadin, unde locuiesc trei persoane vârstnice și le-au amenințat și tâlhărit. Infracțiunea a fost comisă în noaptea de luni spre marți, 24 spre 25 iulie, când suspecții, A.E., de 16 ani, și A. M., de 15 ani, ambii din comuna Cobadin, au intrat în casa respectivă, în jurul orei 3.30 noaptea.

„Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în noaptea de 24 spre 25 iulie, în intervalul orar 03.30-04.00, inculpaţii au pătruns în imobilul situat în comuna Cobadin, domiciliul persoanelor vătămate P. D. şi P.O., unde locuia şi persoana vătămată S.N. şi se afla în vizită persoana vătămată S.T. La această adresă, inculpaţii au pătruns în camera persoanelor vătămate vătămate P.D. şi P.O., persoane în vârstă de 71, respectiv 66 de ani, cu grave probleme medicale şi de mobilitate şi, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, i-au ameninţat că îi omoară dacă strigă după ajutor şi le-au solicitat să le spună unde ţin banii.

Persoanele vătămate le-au spus inculpaţilor că nu au bani, motiv pentru care cei doi inculpaţi s-au suit în patul în care aceştia stăteau, peste picioarele lor, şi au început să caute, sub pilotă şi sub saltea.

Negăsind nicio sumă de bani, cei doi inculpaţi s-au deplasat către camera persoanei vătămate S.N., care auzise zgomot şi ieşise să vadă ce s-a întâmplat, iar inculpatul A.E. a lovit-o pe aceasta cu pumnul în zona feţei, provocându-i leziuni evaluate la 1-2 zile îngrijiri medicale.

Încercând să îl ajute, persoana vătămată S.T., care se afla în vizită la S.N., s-a ridicat din pat, ocazie cu care inculpaţii l-au lovit cu pumnii, doborându-l la podea, provocându-i leziuni evaluate la 3-4 zile îngrijiri medicale, după care i-au sustras ceasul de la mâna stângă.

După acest moment, inculpaţii au luat telefonul mobil aparţinând persoanei vătămate S. N., care se afla în camera sa, pe un scaun, şi au părăsit locuinţa”, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Suspecții au fost reținuți, fiind acuzați de două infracțiuni de tâlhărie calificată și două tentative de tâlhărie calificată.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6266 secunde