Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti" organizează, la Constanța, Ziua Forțelor Terestre

362
2

Articole recomandate

În fiecare an, la data de 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe ale armatei, au transmis reprezentanții Brigăzii 9 Mecanizate "Mărășești", cea care va organiza vineri, 21 aprilie, o serie de manifestări dedicate acestui eveniment.

Bazele moderne ale Forţelor Terestre datează din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ca urmare a Revoluţiei de la 1848, a întemeierii statului român modern prin Unirea de la 1859 şi a înfăptuirii politicii militare a lui Alexandru Ioan Cuza, principalele arme şi specialităţi componente existând încă din anii 1859-1860.

Cu prilejul Zilei Forţelor Terestre, în toate garnizoanele din ţară se vor organiza manifestări dedicate acestei sărbători, ce vor cuprinde expoziţii, vizionări de filme documentare, prezentări de tehnică, armament şi echipamente militare, exerciţii de mânuire a armamentului, ceremonii militare, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare.

În municipiul Constanţa, Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti” este singura mare unitate de forţe terestre din Dobrogea, care s-a constituit la 1 octombrie 2009 pentru a prelua controlul tuturor unităților militare române din Dobrogea. Continuatoare a tradițiilor și faptelor de arme ale Diviziei 9 Infanterie„Mărășești”, Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” este parte a Diviziei 2 Infanterie Getica cu sediul în Buzău.

Așadar, constănțenii sunt invitați, vineri, 21 aprilie, la VIVO! Mall, între orele 11:00 şi 19:00, să admire expoziţia de tehnică de luptă, ateliere de prezentare a armamentului și standuri de promovare a profesiei militare. Iar între orele 11:00 – 12:00 va avea loc un concert de muzică de fanfară, susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale. 



Comentează știrea

Tot Ei
19 aprilie 2023
erorile celor ce se substituie neamului

Unde vreți sa se afișeze "vanzaretii"???!!!??

Tica
21 aprilie 2023
Halal Armata

Managementul Armatei se vede la nivel micro din poza. La cum arata randurile, asa Armata. Nici pas de defilare nu stiu sa bata. Am asistat la o defilare de 1 dec la Cta si mai bine ma plimb pe faleza.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4552 secunde