Proiect al Agenției Antidrog

Camere de injectare pentru consumatorii de droguri

246
1
Camere de injectare pentru consumatorii de droguri - camerainjectare-1433267853.jpg

Articole recomandate

Înființarea camerelor de injectare pentru consumatorii de droguri este un subiect analizat cu specialiștii și societatea civilă, însă, deși există deschidere pentru dezbateri, un astfel de proiect implică schimbarea de mentalității, a spus, ieri, directorul Agenției Naționale Antidrog, Sorin Oprea.


"Acest demers implică schimbarea mentalității. Nu este ușor să spui că ai o cameră de injectare. Acest model funcționează în țările care au tradiție în consumul de droguri și au specialiști, medici, psihologi, care îi supraveghează în timpul consumului. Suntem deschiși unei astfel de dezbateri, dar societatea ar trebui să accepte o astfel de problemă. Deci trebuie să vedem cât de mult acceptă societatea", a spus directorul Agenției Naționale Antidrog (ANA), la conferința de lansare a proiectului "M… de la Morpheus", derulat în parteneriat cu Fundația Familia și Ocrotirea Copilului. Pe lângă cabine de injectare, pentru fumat sau prizat, în aceste spații ar trebui să se asigure și programe de tratare a dependenței de droguri, servicii adiționale de consiliere medicală, socială, de integrare în comunitate, de identificare a unei locuințe. De asemenea, în astfel de locuri s-ar putea face testări pentru HIV și hepatita C și s-ar putea oferi servicii medicale de urgență, pentru cazurile de supradoze.


Comentează știrea

Mandolina
3 iunie 2015
Mai,sa fie!

Avem prea multi bani si facem camere pentru drogati ?!! De ce nu camere de gazare ? De ce nu opriti vanzarea de droguri ? Asta ar fi solutia. Unde este politia,cand drogurile si tigarile se vand la colt de strada ? Le dati "nas". Asa faceti sa para legal.

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Ianuarie 2015
Stire din Eveniment : Prinși cu jointuri în buzunare
Pagina a fost generata in 0.5602 secunde