Campanie pentru prinderea infractorilor periculoși! Iată pe cine caută polițiștii din România

276
Campanie pentru prinderea infractorilor periculoși! Iată pe cine caută polițiștii din România - fond-1664478379.jpg
European Network of Fugitive Active Search Teams - Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților (E.N.F.A.S.T.), împreună cu Europol, Poliția Română și agențiile de aplicare a legii din alte state membre, lansează o campanie de creștere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor urmărite, din Europa, pentru săvârșirea de infracțiuni de omor, trafic de persoane, jaf armat și terorism.

Peste 50 de persoane urmărite, în legătură directă cu grupările de criminalitate organizată, au fost publicate pe site în acest an. Campania vizează, în mod special, liderii și membrii cheie ai grupărilor de criminalitate organizată. Unele dintre persoanele urmărite sunt fie lideri ai grupărilor, care au comis infracțiuni de omor, trafic de persoane, trafic de droguri, fie alte persoane care au săvârșit infracțiuni de omor sau alte acte de violență, în numele grupării, fie persoane care sunt bănuite de spălare de bani și delapidare.

Prin prinderea persoanelor aflate în roluri esențiale în cadrul acestor rețele, campania urmărește să destructureze grupări de criminalitate organizată.

Persoanele urmărite de Poliția Română, în această campanie, sunt:

-Anamaria Radu-Stoica, din Alba Iulia, care împreună cu alte persoane a constituit un grup infracțional, în scopul exploatării sexuale a mai multor persoane vătămate, precum și în scopul înlesnirii practicării prostituției de către acestea, o parte dintre persoanele vătămate fiind minore. Aceasta a fost condamnată la 10 ani de închisoare.

-Bogdan-Sorin Paiu, din Brașov, care în perioada septembrie 2019 - ianuarie 2020, ar fi constituit o grupare infracțională organizată, specializată în săvârșirea de trafic de droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe care le-a vândut în municipiul Brașov, fiind condamnat la 9 ani de închisoare.

-Dorel Radu, din Sectorul 2 din București, care la data de 26 ianuarie 2018, înarmat cu un obiect contondent, de tip bâtă de baseball, a lovit, cu intensitate, persoana vătămată, împreună cu alte două persoane, loviturile vizând atât corpul, cât și capul victimei, persoanele bănuite acceptând posibilitatea că victima ar putea deceda, rezultatul fatal fiind împiedicat datorită reflexelor acesteia, cât și a intervenției unei alte persoane. Acesta a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare.

-Petrișor Lupu, care în noaptea de 11 iunie 2006, împreună cu alți membri ai grupului din care făcea parte, cu intenție, ar fi ucis, într-un loc public, o persoană, prin aplicarea de lovituri cu diverse obiecte. Acesta a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru participare la comiterea faptei. Polițiștii le indică cetățenilor să viziteze site-ul web al celor mai căutate persoane din Europa, https://eumostwanted.eu/, pentru a vedea imagini cu persoanele urmărite și să verifice dacă recunosc vreuna dintre persoane. Dacă da, pot anunța, anonim, prin intermediul site-ului web https://eumostwanted.eu/. Pagina a fost generata in 0.2087 secunde