Condiții impuse la graniță, pentru minorii care călătoresc în străinătate

143
Condiții impuse la graniță, pentru minorii care călătoresc în străinătate - xminoricalatoristrainatate-1672311857.jpg
Vacanța de iarnă este în toi și mulți copii călătoresc în afara granițelor țării. Pentru a veni în ajutorul părinților și pentru a nu le strica celor mici vacanța, Poliția de Frontieră reamintește condițiile ieșire din țară pentru minori, cetățeni români.

„Cetățenii români minori pot ieşi din țară în baza unui document de călătorie valabil - paşaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) - numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră şi cu acordul părinţilor”, au arătat polițiștii de frontieră.

Ieșirea din țară a cetățenilor români minori este permisă atunci când călătoresc în străinătate însoţiţi de ambii părinți, atunci când călătoresc împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o declaraţie a celuilalt părinte sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte. De asemenea, este permisă în situația în care minorii sunt însoţiţi de o altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie: a ambilor părinți; a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă; a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal.

Cetăţenii români minori pot ieşi din ţară în baza unui document de călătorie valabil - paşaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) - numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră şi cu acordul părinţilor.

În cazul părinţilor divorţaţi care exercită în comun autoritatea părintească, părintele însoţitor trebuie să prezinte acordul autentificat al celuilalt părinte cu privire la ieşirea din ţară. Însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, trebuie să prezinte la controlul de frontieră şi certificatul de cazier judiciar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3874 secunde