Controale ale Poliţiei Constanţa, pe mai multe paliere: viteză excesivă, alcool la volan, furturi de pe plajă

128
Controale ale Poliţiei Constanţa, pe mai multe paliere: viteză excesivă, alcool la volan, furturi de pe plajă - xcontroalealepolitieiconstanta-1661424969.jpg
Cel mai des întâlnite aspecte cu care se confruntă poliţiştii din judeţul Constanţa, pe timp de vară, sunt furturile din camerele de hotel, precum şi cele de pe plajă. În trafic, an de an acealeaşi probleme: viteză excesivă, şoferi care se urcă la volan fie fără a avea permis de conducere, fie după ce au consumat alcool sau substanţe interzise. Pe de altă parte, transportatorii sunt şi ei în vizor, pentru că se mai întâmplă să nu le asigure călătorilor condiţii prielnice de drum.


Astfel, ziua de 24 august a fost destinată controalelor multiple:


„La data de 24 august a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche - 2 Mai și Secției 3 Poliție Rurală Mangalia au desfășurat acțiuni și activități pe linia prevenirii furturilor în zona plajei și zona adiacentă și din spațiile de cazare, depistarea persoanelor care expun animale la căldură excesivă și a conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.


Astfel, au fost legitimate peste 160 de persoane, fiind oprite, pentru control, aproximativ 60 vehicule.
În urma activităților, polițiștii au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 12.000 de lei, dintre care 9 la Legea 61/1991, 36 la O.U.G. 195/2002 și 1 la Legea 333/2003.


Totodată, a fost reținut în vederea suspendării, un permis de conducere.”, precizează poliţiştii din Constanţa, într-un document transmis presei.


De asemenea, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au desfășurat o acțiune pentru disciplinarea și sancționarea conducătorilor auto care depășesc viteza legală și nu respectă normele transportului de persoane.


Astfel, au fost legitimate peste 20 de persoane, fiind oprite, pentru control, peste 20 de vehicule.
„În urma activităților, polițiștii au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei, toate la O.U.G. 195/2002.”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Constanţa. 


Pagina a fost generata in 0.2242 secunde