Corpul maiștrilor militari, la ceas aniversar: 112 ani de înaltă pregătire și profesionalism!

179
Corpul mai╚Ötrilor militari de marin─â a aniversat joi, 6 mai, 112 ani de la ├«nfiin╚Ťare. ├Än 1909, Regele Carol I semna decretul care consfin╚Ťea constituirea corpului militar sub denumirea de ÔÇ×mae╚Ötri de marin─â ╚Öefi de specialitateÔÇŁ, iar ├«n prezent prestigiul acestei profesii ÔÇ×constituie motive solide pentru tinerii care aleg s─â ├«mbrace uniforma acestei categorii de personal din Armata Rom├ónieiÔÇŁ, au ar─âtat reprezentan╚Ťii For╚Ťelor Navale.

ÔÇ×Documentul istoric arat─â c─â menirea acestei categorii de personal militar era aceea de a fi ╚Öefi de specialitate, ajutoare ale ofi╚Ťerilor de marin─â la bordul navelor de lupt─â ╚Öi care, la nevoie, s─â poat─â suplini atribu╚Ťiile ofi╚Ťerilor, ca ╚Öefi de magazii, depozite ╚Öi ateliere, pentru p─âstrarea materialelor marinei ╚Öi pentru exploatarea tehnicii de bord. Istoria acestui corp militar a cunoscut capitole dintre cele mai complexe. A traversat dou─â r─âzboaie mondiale ╚Öi ╚Öi-a consolidat pozi╚Ťia ╚Öi statutul prin ├«nalt profesionalism ╚Öi printr-un devotament necondi╚Ťionat ar─âtat valorilor promovate sub drapelul tricolorÔÇŁ, au afirmat reprezentan╚Ťii For╚Ťelor Navale.├Än prezent, ╚ścoala Militar─â de Mai╚Ötri Militari a For╚Ťelor Navale are privilegiul de a fi formatorul celor care se ├«ngrijesc de tehnologia ╚Öi aparatura de la bordul navelor ╚Öi se asigur─â ├«n fiecare zi de succesul grupelor ╚Öi echipajelor.


├Än aceast─â zi, reprezentan╚Ťii For╚Ťelor Navale, ai ╚ścolii Militare de Mai╚Ötri Militari, c├ót ╚Öi ai Centrului de Scafandri ╚Öi-au exprimat recuno╚Ötin╚Ťa pentru mai╚Ötrii militari.


ÔÇ×La 112 ani de la ├«nfiin╚Ťare, Centrul de Scafandri ├«╚Öi arat─â recuno╚Ötin╚Ťa fa╚Ť─â de to╚Ťi mai╚Ötrii militari de marin─â ce au f─âcut sau fac parte din marea familie a scafandrilor ╚Öi transmite un salut camaraderesc ├«nso╚Ťit de ur─âri de s─ân─âtate, putere ├«n munc─â, ├«mpliniri ╚Öi bucurii tuturor celor ce au ales aceast─â nobil─â meserie!ÔÇŁ, au transmis mai-marii Centrului de Scafandri.


ÔÇ×Acelea╚Öi valori, care ├«i motiveaz─â pe tineri s─â aleag─â s─â poarte pe umeri tresele aurii de maistru militar de marin─â, ├«ncredin╚Ťeaz─â ╚ścolii Militare de Mai╚Ötri Militari a For╚Ťelor Navale nobila responsabilitate de a fi mereu ├«n pas cu vremurile ╚Öi cu cerin╚Ťele profesionale de ordin na╚Ťional ╚Öi interna╚Ťional, pentru a putea oferi For╚Ťelor Navale Rom├óne tehnicieni de specialitate complet ╚Öi complex instrui╚Ťi, capabili s─â duc─â lupta pe mare ╚Öi pe fluviu, f─âc├ónd fa╚Ť─â oric├ónd provoc─ârilor de securitate ce ar putea ap─ârea.


Absolven╚Ťii ╚ścolii Militare de Mai╚Ötri Militari a For╚Ťelor Navale au datoria de a duce mai departe realiz─ârile ╚Öi de a completa lec╚Ťiile predate de genera╚Ťii ├«ntregi ├«n cei 112 ani de existen╚Ť─â a acestui corp profesional ╚Öi s─â se asigure c─â For╚Ťele Navale Rom├óne ├«╚Öi ating poten╚Ťialul de operativitate ╚Öi competen╚Ť─âÔÇŁ, au declarat ╚Öi reprezentan╚Ťii ╚ścolii Militare de Mai╚Ötri Militari.


Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2654 secunde