Cum înșela un samsar de maşini firmele de asigurări auto

253
Cum înșela un samsar de maşini firmele de asigurări auto - masina-1672845067.jpg

Articole de la același autor

Samsarii de mașini nu păcălesc doar viitorii proprietari de mașini, ci și companiile de asigurări. Este și gazul unui grup infracțional din județul Bihor, care s-a profilat pe tamponări regizate, provocând, practic, în mod intenționat și repetat, evenimente rutiere, pentru a obţine despăgubiri de la asiguratori, potrivit Realitatea


Un număr de 30 de persoane din Bihor au ajuns în anchetă, iar 13 persoane au fost reţinute, într-o amplă anchetă vizând un mecanism de fraudare a asiguratorilor auto şi o pagubă de peste 650.000 lei.

Afacerea” era coordonată de un samsar de maşini din Oradea alături de cinci persoane din familia şi anturajul său, care s-au profilat pe tamponări regizate, provocând, practic, în mod intenționat și repetat, evenimente rutiere, pentru a obţine despăgubiri de la asiguratori.

Concret, orădeanul cumpăra maşini de lux care erau asigurate Casco sau RCA şi erau apoi tamponate intenţionat de autoturisme vechi, cu valoare scăzută de achiziție, asigurate RCA, conduse de persoane aflate în situaţii vulnerabile, cărora li se ofereau sume între 100 sau 200 euro ori „rabla” lovită.

„Fenta” de la mecanic

În schimb, după tamponări regizate, maşinile de lux erau duse la service-uri auto patronate de persoanele din grupare, unde piesele avariate erau înlocuite cu altele second-hand, mult mai ieftine decât piesele noi, originale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6924 secunde