De pe 19 ianuarie trebuie să trecem pe la doctor înainte să prelungim permisul de conducere

884
De pe 19 ianuarie trebuie să trecem pe la doctor înainte să prelungim permisul de conducere - versopermisdeconducererosursa010-1357298892.jpg

De pe 19 ianuarie, orice șofer care dorește să își prelungească permisul de conducere trebuie să treacă pe la doctor pentru a face analize și controale medicale.

Însă constănțenii, speriați de această veste, s-au înghesuit încă de la sfârșitul anului trecut ca să își prelungească permisul fără să fie obligați să viziteze doctorul, chiar dacă unii mai aveau până și un an de zile până când expira.


Fișa medicală va fi obligatorie la preschimbare, indiferent când intervine. Apoi, dacă permisul este înlocuit înainte de termen, noul document va avea valabilitatea celui vechi. Pentru șoferii profesioniști, avizele medicale vor fi luate obligatoriu o dată la cinci ani, și nu la 10 cum se întâmplă în cazul șoferilor amatori.

Așa că șoferii constănțeni, majoritatea de vârste înaintate, au vrut să mai obțină încă 10 ani de liberă circulație. Însă acest lucru nu este normal, pentru că nu de puține ori s-au întâmplat cazuri de accidente grave, cauzate de oameni incapabili să conducă: ba cu vedere proastă, ba cu grave probleme psihice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Care sunt bolile incompatibile cu șofatul
Pagina a fost generata in 0.5485 secunde