Deficitul de personal din judecătorii, redus în ultimele două luni. Care este situația la Constanța

2435
Deficitul de personal din judecătorii, redus în ultimele două luni. Care este situația la Constanța - x-fond-deficit-1713730248.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunţă că se constată o reducere a deficitului de judecători, comparativ cu începutul lunii februarie a acestui an. Datele făcute publice vineri arată că există, totuşi, judeţe unde peste un sfert sau chiar peste o treime din posturile de judecători nu sunt ocupate.


„Ca urmare a măsurilor luate de Consiliul Superior al Magistraturii în domeniul resurselor umane, comparativ cu situaţia existentă la 1 februarie 2024, rezultatele sunt următoarele: Reducerea totalului de posturi vacante de judecători la judecătorii de la 31% la 13%. Reducerea de la 49 la 16 a numărului de judecătorii cu un deficit de personal de cel puţin 50%. Creşterea de la 12 la 56 a numărului judecătoriilor cu grad de ocupare de 100%”, anunţă CSM, vineri, preluat de news.ro


Statisticile prezentate indică însă faptul că există în continuare judeţe unde instanţele de judecată înregistrează deficit de magistraţi. Cele mai afectate judeţe sunt Harghita, unde 35% din posturile de judecători sunt vacante, Ilfov cu 30% posturi vacante, Botoşani - 28% posturi vacante şi Bistriţa Năsăud - 27% posturi vacante.


La 1 februarie, în topul judeţelor cu deficit de judecători se afla Botoşani cu 57,4% posturi vacante, urmat de Tulcea - 57% posturi vacante, Mehedinţi - 56% posturi vacante şi Brăila - 53% posturi vacante. Nici la Constanța situația nu este mai bună, 41% reprezentând deficitul de personal.


Tot la 1 februarie 2024, 31% din posturile de judecător la judecătorii erau vacante, datele publicate la acel moment arătând că 49 de judecătorii din totalul de 175 se confruntau cu un deficit de personal de cel puţin 50%.


Statisticile nu au în vedere posturile temporar vacante.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6021 secunde