Dosare penale în cazul femeii care a născut pe trotuar la Urziceni

154
Dosare penale în cazul femeii care a născut pe trotuar la Urziceni - img-1690811769.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Județean de Poliție Ialomița a anunțat că polițiștii din Urziceni s-au sesizat din oficiu în cazul femeii care a născut lângă zidul Spitalului Municipal.


„La data de 31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni s-au sesizat din oficiu, în urma imaginilor apărute în spaţiul public, privind o femeie care naşte în curtea unei unităţi medicale. Faptele privesc săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către personalul medical”, potrivit unui comunicat de luni al IPJ Ialomiţa.


Potrivit aceleiași surse, „s-a constituit echipa de cercetare la nivelul subunităţii, fiind efectuate verificări în legătură cu aspectele semnalate”.


Reamintim că pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o femeie, de 24 de ani, din localitatea Bărbuleşti, care a ajuns să nască în curtea Spitalului Urziceni după ce i s-a spus că nu sunt locuri în spital.


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, luni, că Inspecţia Sanitară de Stat verifică faptele şi încearcă să reconstituie întreaga situaţie. Ministrul a precizat că va face publice măsurile dispuse, iar între timp a cerut demisia managerului unităţii medicale.


Ce spune reprezentanții spitalului


Managerul spitalului din Urziceni, Daniela Elena Ianuș, a declarat, că deja a fost demarată o anchetă în acest caz, precizând că unitatea medicală pe care o conducere nu are linie de gardă de ginecologie.


„Pacienta a fost primită în spital, s-a apelat la ambulanță din spital, noi suntem spital municipal, nu avem linie de gardă de ginecologie, asistenta a înregistrat-o, a sunat la ambulanță și a insistat să vină o ambulanță de urgență, s-o trimită la Slobozia, cel mai apropiat spital”, a explicat managerul.


Ianuș a mai precizat că pacientei i s-a spus să aștepte ambulanța, urmând ca un chirurg din spital să vină să o consulte.


„ Spitalul nostru nu are linie de gardă de ginecologie. Pacienta a ieșit pe picioarele ei din CPU și între timp a venit ambulanța. Nu știu de ce nu au luat-o și pus-o în ambulanță… a instigat să se filmeze…”, a continuat aceasta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9179 secunde