Deputatul Marian Cruşoveanu susţine contestarea amenzilor rutiere în localitatea de care aparţine concucătorul auto

100
Deputatul Marian Cruşoveanu susţine contestarea amenzilor rutiere în localitatea de care aparţine concucătorul auto - crusoveanu-rutiera-1690811741.jpg

Articole de la același autor

Secretarul general al filialei PNL Constanţa, Marian Cruşoveanu, a susţinut de-a lungul timpului un proiect care face referire la amenzile rutiere pe care conducătorii auto ar putea să le conteste.

Ideea generală este aceea că aceste amenzi ar putea fi contestate şi la judecătoria de domiciliu a conducătorului auto, nu doar în locul în care acesta a fost sancţionat.

„Conform proiectului de lege pe care l-am susținut, atât în comisie, cât și în Plenul Parlamentului, amenzile rutiere vor putea fi contestate și la judecătoria de domiciliu, nu doar acolo unde a fost sancționat conducătorul auto. Legea promulgată vine în sprijinul șoferilor și le dă posibilitatea de a contesta procesul verbal de constatare a unei abateri de la Codul Rutier, acolo unde locuiesc. Aceasta este o noutate privind vechea lege, când depunerea de plângeri împotriva unor sancțiuni rutiere se făcea doar în localitatea în care conducătorul auto a fost sancționat. Astfel, modificarea legislativă din Codul Rutier vine în sprijinul tuturor conducătorilor auto și îi scutește de drumuri inutile.

România are de făcut un salt esențial în ceea ce privește adaptarea Codului Rutier la vremurile în care trăim. Astfel, legislația va ajunge să fie în concordanță cu cea europeană și totodată, investițiile în infrastructură și siguranța rutieră vor fi esențiale, capitol de bază obligatoriu care ar trebui implementat în perioada următoare”, a transmis deputatul Marian Cruşoveanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.547 secunde