Elisabeta Lipă: „Nu sunt dezamăgită că David Popovici nu a luat medalie la Mondiale”

112
Elisabeta Lipă: „Nu sunt dezamăgită că David Popovici nu a luat medalie la Mondiale” - lipa-popovici-1690811364.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a declarat luni că nu este dezamăgită de faptul că David Popovici nu a câştigat nicio medalie la Campionatele Mondiale de nataţie de la Fukuoka (Japonia), ea precizând că eşecurile fac parte din viaţa unui sportiv şi îl ajută să îşi îmbunătăţească performanţa.

„Ca fostă sportivă, am învăţat de la antrenorii mei că Europenele şi Mondialele sunt doar nişte gări mai mici într-un drum lung care îţi spun pe unde eşti şi ce trebuie să îmbunătăţeşti pentru a ajunge acolo unde îţi propui. Pentru că dacă vrei să fii un sportiv împlinit trebuie musai să cucereşti medalii la Jocurile Olimpice. Iar dacă urci pe cea mai înaltă treaptă acolo, atunci chiar că munca ta este încununată cu succes. Că nu a luat medalii acum la Mondiale, eu nu sunt dezamăgită. Aceste eşecuri, cu ghilimelele de rigoare - pentru că nu sunt tocmai eşecuri, deşi toată lumea când nu iei medalie asociază rezultatul cu un eşec -, fac parte din viaţa unui sportiv”, a spus fosta canotoare, multiplă campioană olimpică.

„Important este ca el să ştie ce îşi doreşte cel mai mult şi la competiţia supremă să facă tot ceea ce ţine de el. Să aibă inteligenţa aia sclipitoare care să îl ajute să treacă peste emoţiile alea imense de la Jocuri. Pentru că şi emoţiile sunt pe categorii, în funcţie de competiţie. Dacă treci peste emoţia asta olimpică şi gândeşti acea cursă cap-coadă şi ai şi procentul ăla de ajutor de la Dumnezeu, care nu pot să spun eu cât e de mare sau mic, poţi să treci linia sau, în cazul lui Popovici, să atingi primul peretele bazinului. Şi atunci, că ai luat sau nu ai luat o medalie la Europene sau Mondiale nu mai contează. Europenele şi Mondialele le ai o dată la un an-doi, deci ai şanse să iei medalia aia. Pe când la Jocurile Olimpice trebuie să stai să aştepţi, să te pregăteşti şi e mai greu. Aşa că pentru mine nu e o dezamăgire că David Popovici nu a luat medalie la Mondiale”, a adăugat ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5485 secunde