Dosarul rețetelor false / ȘAPTE PERSOANE DIN CONSTANȚA, REȚINUTE. Iată cine ajunge în spatele gratiilor

1866
Dosarul rețetelor false / ȘAPTE PERSOANE DIN CONSTANȚA, REȚINUTE. Iată cine ajunge în spatele gratiilor - img6988-1442907631.jpg
UPDATE - Procurorii au finalizat audierile și 13 persoane au fost reținute. De la Constanța, vor ajunge în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă șapte persoane: Mirela Boboc, Cozeti Niculescu, Elena Dumea, Eugenia Muja, Mihaela Irina Mătărângă, Alina Gabriela Dragu și Andreea Baciu. 


Alte șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar pentru cinci s-a dispus măsura controlului judiciar.

În continuare, activitățile continuă, urmând a mai fi ridicate, de la societățile comerciale vizate, documente ce pot constitui mijloace materiale de probă.



Audierile în cazul medicilor care au decontat rețete false pentru boli incurabile nu au luat încă sfârșit. În urma perchezițiilor de ieri din Constanța, București, Brăila și Vrancea, 23 de persoane au fost escortate la sediul DIICOT pentru a da cu subsemnatul. Oamenii legii au descins în municipiul Constanța la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, dar și la domiciliile unor medici și farmaciști. 




Pe parcursul audierilor 12 persoane au fost reținute, iar o altă parte au primit măsura controlului judiciar. 
De la Constanța în vizorul anchetatorilor sunt: Mihaela Vrânceanu, director adjunct al CJAS Constanța, Cozeti Niculescu, inspector la Corpul de Control al CJAS, Maria Bănățeanu zisă "Mia", asistenta șef în cadrul Secției de Nefrologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța, medicii Elena Dumea, Eugenia Muja, ambele din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, Mihaela Irina Mătărângă - medic psihiatru, Alina Gabriela Dragu și Andreea Baciu - farmacistă. 


Potrivit anchetatorilor, medicii și farmaciștii au decontat  bani din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate și au creat un prejudiciu de nouă milioane de lei. În același timp oamenii legii au descins și în Capitală și în alte două județe, suspecții fiind acuzați de înșelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fraudă informatică, fals informatic, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații, camătă, trafic de influență, cumpărare de influență, dare, luare de mită și șantaj. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2566 secunde