Gardian de la Poarta Albă, arestat pentru trafic de influență. Ce le promitea deținuților

335

Articole de la același autor

Un gardian de la Penitenciarul Poarta Albă a ajuns în arestul Poliției Constanța, după ce a fost prins când primea bani de la deținuți. Suspectul, Liviu Vasile Stamate, angajat ca agent principal de penitenciar, este acuzat de două infracțiuni de trafic de influență.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în atenția cărora se află ancheta, în luna iunie, suspectul i-a promis unui deținut, F. A., că "aranjează" să fie transferat la Secția Valu lui Traian. Suspectul a dat asigurări că va interveni pe lângă factorii de răspundere din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, dar a adăugat că nu-și oferă serviciile gratis, ci a pretins 400 de euro.

"Suma a fost depusă, pe 23 iulie, pe numele unei cunoștințe a inculpatului, prin serviciul Western Union", au precizat anchetatorii.

Tot în luna iunie, mai precis pe 29 iunie, agentul de penitenciar a pretins și de la un alt deținut, K. R., suma de 1.500 de euro, asigurându-l că va interveni pe lângă persoanele competente, pentru ca persoana privată de libertate să fie propusă spre eliberare, către comisia de liberări condiționate. Ambii deținuți l-au denunțat, însă, pe agentul de penitenciar, iar sâmbătă, 2 august, ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție și reprezentanții administrației Penitenciarului Poarta Albă au organizat o acțiune pentru prinderea în flagrant a suspectului.

Gardianul Liviu Vasile Stamate a fost prins în flagrant, în momentul în care primea suma de 1.500 de euro și 1.300 de lei de la cel de-al doilea denunțător.

Agentul de penitenciar a fost reținut, iar ulterior prezentat Tribunalului Constanța, care a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Poarta Albă, agentul este angajat al unității din 2001, iar până în prezent nu a primit nicio sancțiune disciplinară. În urma celor întâmplate, acesta a fost suspendat din funcție.

"Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție", au precizat procurorii constănțeni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5414 secunde