Incompetență sau lucrătură în Poliția Constanța?

1724
7
Incompetență sau lucrătură în Poliția Constanța? - mihalceaserban5-1359749297.jpg
Reprezentanții Poliției Constanța au făcut public, vineri, punctul de vedere al Ministerului Afacerilor Interne cu privire la acuzațiile aduse de asistentul Șerban Mihalcea, privind o serie de ilegalități din cadrul Centrului Medical Constanța al ministerului de resort, unde sunt tratați polițiștii, jandarmii și pompierii din județul nostru. 

Concret, cu privire la acuzele bărbatului cum că, după ce a trimis o serie de adrese Direcției Medicale din cadrul MAI, este la un pas să-și piardă locul de muncă, reprezentanții ministerului au comunicat: "Situația profesională a acestuia nu are nicio legătură cu neregulile sesizate. Astfel, în vara anului 2012, cu ocazia verificării dosarelor personalului unităților subordonate, lucrătorii Serviciului Management Resurse Umane au constate că domnul Șerban Mihalcea a fost numit greșit, în 1998, în funcția de asistent medical în condițiile în care deținea o diplomă de oficiant medical, în baza căreia nu ar fi putut ocupa funcția de asistent medical. Agentul șef de poliție Șerban Mihalcea a fost încadrat în funcția de asistent medical II, la Batalionul Special de Jandarmi Cernavodă în data de 1.02.1998, fiind mutat în interesul serviciului, în anul 2000, la Centrul Medical Județean Constanța. În urma verificărilor au fost identificate și alte situații similare, în care studiile lucrătorului nu erau în concordanță cu cerințele din fișa postului, aceste cazuri fiind remediate pe parcurs".

Propunere să fie mutat la ISU Dobrogea

"Pentru soluționarea situației profesionale a domnului Șerban Mihalcea, Direcția Medicală a MAI a făcut demersuri pe lângă toate inspectoratele generale pentru identificarea unei funcții vacante corespunzătoare. A fost identificată o funcție vacantă de subofițer tehnic principal la Biroul Comunicații și Tehnologia Informației din cadrul ISU Dobrogea, compatibilă cu pregătirea profesională a agentului de poliție, care este absolvent al centrului de formare programatori ajutori pe microcalculatoare compatibile IMB-PC, în specialitatea programator ajutor și al cursului de perfecționare în specialitatea informatică. Inițial, polițistul a fost de acord cu mutarea, ulterior schimbându-și opțiunea, fapt confirmat printr-un raport din 21.11.2012 nefiind identificat un alt post de agent de poliție corespunzător pregătirii profesionale a lui Șerban Mihalcea, s-a întocmit proiectul privind punerea sa la dispoziția Centrului Medical Județean Constanța", au mai precizat reprezentanții Poliției Constanța.

"De ce nu au găsit nicio neregulă în actele mele, timp de 15 ani?"

Referitor la cele susținute mai sus, asistentul medical Șerban Mihalcea a declarat pentru "Cuget Liber": "Dar cum a fost posibil ca, timp de 15 ani, să nu observe nimeni nicio neregulă privind pregătirea pe care o am și postul pe care-l ocupam? Am fost avansat în 2008, în 2011 am fost propus la avansare înainte de termen, nu s-au sesizat? De ce verificarea de care menționează, tocmai în vara lui 2012? De ce nu în cei cinci ani după apariția legii, când trebuiau să mă înștiințeze și să mă pun la punct cu pregătirea profesională?

În ceea ce privește mutarea la ISU Dobrogea menționez doar că medicul șef al unității medicale din instituția respectivă este dr. Florin Anghel și nu spun mai multe". Trebuie menționat că dr. Florin Anghel este medicul pe care asistentul medical l-a acuzat de eliberarea mai multor rețete ilegale.

Reamintim că bărbatul a atras atenția asupra mai multor ilegalități (eliberare de rețete medicale ilegale, contracte de reparații ce ridică suspiciuni), în prezent cercetate de DNA și Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, după cum susțin reprezentanții ministerului de resort.

Comentează știrea

c.neagoe
2 februarie 2013
Famiglia

este greu sa spui adevarul ; mafia nu iarta .

politie-dgipi-dga-dna
2 februarie 2013
cunoscator

cand un agent scoate la iveala faptele de coruptie ale unui ofiter superior, o gasca de ofiteri superiori corupti sar sa l execute cautandu i prin dosarul de cadre sau prin alte lucruri. Serviciile specializate combat coruptia, la ordin, doar in randul prostilor de agenti, protejand in schimb marii corupti din randul ofiterilor superiori (a nu se intelege ca toti ofiterii superiori sunt corupti). O realitate crunta ... dar adevarata!

ath
2 februarie 2013
De ce ?

Domnule Serban Mihalcea,sa va explic eu.In primul rand dumneavoastra nu suntei un ALES. Alesii sunt de trei categorii:1-ALESUL partidului; 2-ALESUL local si 3-ALEASA inimii mele.Dumneavoastra din ce categorie faceti parte ? In al doilea rand,ALESUL sau ALEASA mea au drepturi in plus.De exemplu ALESUL local nu este intrebat cate clase are.Pe el nu-l intreaba nimeni de vizita medicala,de specializare,de cartea de munca,etc.El ne iubeste si este suficient.Un inginer are nevoie de ani de zile de experienta in productie dupa care este avansat intr-o functie superioara.Un doctor sustine tot felul de examene inainte de a pune mana pe bisturiu.Doctorul are dreptul sa omoare numai un om pentru da daca omoara doi oameni doctorul ramane somer.In schimb,un ALES care hotaraste destinul a sute de mii de oameni are dreptul sa-i nenoroceasca pe toti. ALESUL nu are obligatii. ALESUL nu are raspundere.ALESUL este avansat in functie cu conditia sa poarte o basca rosie,un fular violet sau un tricou portocaliu.Cred ca nu este cazul dumneavoastra.Sa nu ravniti la privilegiile ALESILOR !

Alcibiade second
2 februarie 2013
Pentru "cunoscator"

Pentru pct.2 " cunoscator " Si vrei sa cred ca agentii de politie sunt cei corecti ?..pai nu ei te opresc in trafic si pun botul pe lovelele noastre ?...atunci cum se numeste, necesitate ?...Caracatita are tentaculele in toate structurile sociale, de la mic la mare si foarte mare. Cel mai bun exemplu al caracatitei " la piovra " pentru noi, romanii este dosarul " Flota " unde nimeni n-a furat, dar nici vapoare nu mai avem...

anonim
3 februarie 2013
politia romana rusine

politia de la sate face abuz de uniforma si asi bate joc de omul de rand stau antr-o local din judetul constanta si am trecut prin niste clipe groaznice deoarece politistul an ziua de craciun la ora 00 de noapte mi-a intrat an curte si mia trezit deoarece a vazut urme de masina si a crezut ca sotul meu a fost plecat si n-a insinuat ca a fost an camp si a dat peste ceva dar acel ceva nu nila spus dar nea amenintat ca o sa primim citatie acasa apoi ne terorizeaza pe sosea sotul meu sa angajat si i-a dat o caracterizare rea si an termen de 24 de ore a fost dat afara pe nedrept ok ar vrea bani ceea ce noi nu avem pentru ca avem copiii mici dareu cred ca nu e asta motivul ci vrea cu adinsu sa ne faca rau neam saturat face abuz an serviciu ei sunt cu hoti si da vina pe cei cinstiti vrea sai bage pe gat celui ce nu a furat nimic ceea ce au furat ei asta e an romania cei ce au bani au puterea credeti ca e corect. mia terorizat familia asta e politia romana an ani 2013

nike store
13 iulie 2014
nike store

nike outlet store nike air max celine bags prada sneakers nike air max prada handbags gucci boots celine handbags gucci sale ferragamo sale jordan shoes for sale nike store http://www.nikeoutlet-store.com

sac lancel
25 iulie 2014
sac lancel

gucci bags louis vuitton handbags louis vuitton outlet bags nike high heels online coach factory outlet louis vuitton bags prada handbag ??? ??? ??????? ?? ??????? ????? sac lancel http://www.saclancelpascherfra.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5241 secunde