Iulian Gheba, campionul mondial la lupte de la Garda de Coastă

236
Iulian Gheba este polițist de frontieră la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea - Garda de Coastă, fiind considerat unul dintre cei mai buni luptători din România. Încă de la începutul organizării galelor de profil, a făcut furori la mai toate categoriile de contact şi full contact. Polițistul de frontieră a urcat în nenumărate rânduri pe podium la concursurile naţionale şi internaţionale, fiind campion mondial la full contact, vicecampion mondial la kempo, la proba knock-down, campion european la full contact, knock-down și la semi-contact.

La vârsta de 17 ani s-a familiarizat cu Aikido, apoi a trecut la Ju Jitsu. După antrenamente susținute, au început să apară şi rezultatele, mai ales după ce a trecut la Kempo, un stil de luptă combinat, care include toate tehnicile.

Nu a pierdut timpul și nu s-a împăunat cu laurii victoriei, participând și la antrenamente cu omologi din alte structuri: s-a antrenat cu luptătorii Navy Seals, cu cei de la Forțele de Operațiuni Speciale a MApN, precum și cu echipele de scafandri ale SIAS.

„Nu este doar un polițist de frontieră foarte bun, dar se implică și în activități extraprofesionale. Nu este prima dată când de Sărbătoarea Bobotezii, a participat la recuperarea din apele Dunării a crucii aruncate cu această ocazie. Și de Ziua Poliției de Frontieră a avut un rol care i s-a potrivit perfect, când nava amiral «Ștefan cel Mare» a participat la un exercițiu demonstrativ în Marea Neagră. Scenariul presupunea intervenția de urgență pentru interceptarea a două bărci cu migranți, intrate în apele teritoriale ale României. Luptătorii de la Frontieră au intervenit cu mai multe ambarcațiuni pentru neutralizarea bărcii aflate în derivă. Polițiștii de frontieră au reușit salvarea oamenilor aflați în pericol, dar au reținut și călăuzele care au facilitat transportul migranților. Rolul unuia dintre «migranți» a fost jucat de către polițistul de frontieră Florin Cucerave, fiind «imobilizat» pentru a fi transportat de la ambarcațiunea suspectă la nava amiral de către nimeni altcineva decât Iulian Gheba”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4463 secunde