Judecătoarea Drăguinea a cerut termen pentru apărare

1568

Articole de la același autor

Procesul Doinei Drăguinea, fostul președinte al Tribunalului Constanța, pe care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a exclus-o din magistratură ca urmare a gravelor abateri disciplinare, a fost amânat, ieri, de Completul de 9 judecători din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Drăguinea a solicitat să i se acorde un nou termen de judecată, în vederea pregătirii apărării. Următoarea înfățișare a fost stabilit pentru data de 22 noiembrie.
Amintim că, în luna noiembrie 2009, însuși președintele Curții de Apel Constanța, Nicolae Stanciu, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii cercetarea disciplinară a judecătorului Doina Drăguinea. Motivul a fost unul deosebit de grav. Judecătoarea ar fi întârziat, în mod voit, redactarea unor hotărâri judecătorești, și ar fi ascuns aceste "detalii", prezentând o situație "distorsionată" Curții de Apel Constanța în ceea ce privește situația redactărilor.
Așa se face că "un număr considerabil de dosare", după cum a comunicat conducerea Curții de Apel Constanța, au rămas în stand-by și vreme de… trei ani, justițiabilii din respectivele dosare neputând beneficia de calea de atac pentru că hotărârile din dosar nu erau redactate.
Urmare sesizării respective, la Tribunalul Constanța a sosit inspecția judiciară a CSM-ului, care a decis că există suficiente motive pentru ca judecătoarea să fie judecată disciplinar. Dosarul ei a ajuns astfel pe rolul Secției pentru judecători în materie disciplinară a CSM-ului, care a decis aplicarea celei mai aspre pedepse, respectiv excluderea din magistratură, decizie care a fost atacată cu recurs de Drăguinea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0442 secunde