Mărturii ale femeii lovite de excavator, în centrul Constanței. "Am piciorul strivit! La o oră după accident, au acoperit groapa!"

4349
3
Pe multe străzi, locul trotuarelor a fost luat de tranșee, gropi și denivelări, spre disperarea pietonilor nevoiți să circule pe carosabil și să privească mereu peste umăr, să nu-i lovească o mașină. În contextul acestor lucrări de reparații, o constănțeancă a ajuns în spital, cu piciorul strivit, după ce a fost lovită de un excavator, pe strada Mircea cel Bătrân.





De luni bune, Constanța a fost transformată într-un imens șantier, spre disperarea locuitorilor, fie că sunt șoferi sau pietoni. Traficul este infernal și numeroși conducători auto reclamă că nu mai există variante ocolitoare la care să apeleze pentru a ajunge în punctele din oraș dorite fără a se intersecta cu zonele cu săpături. La rândul lor, pietonii sunt disperați, căci trotuarele au fost transformate în tranșee, iar ei sunt nevoiți să se pună în pericol și să circule pe carosabil. S-a ajuns însă ca, din cauza lucrărilor de reparații, o constănțeancă de 37 de ani să ajungă în spital, unde o așteaptă o lungă serie de intervenții chirurgicale și proceduri medicale.

Dramaticul accident a avut loc miercuri, 16 noiembrie, puțin înainte de ora prânzului, pe strada Mircea cel Bătrân, arteră din centrul municipiului Constanța, pe care au început reparațiile de ceva timp, drept pentru care, precum în alte zone, locul trotuarului a fost luat de tranșee și gropi adânci de peste un metru. Victima accidentului, Alexandra Iovu, a relatat pentru „Cuget Liber” cum s-a ajuns să fie lovită de un excavator, la doar câțiva pași de imobilul unde locuiește.

„De vreo două zile, trotuarul era plin de gropi, din curtea gospodăriei mele eu ieșeam direct în groapă. Chiar în ziua respectivă, cu vreo 20 de minute înainte de incident le-am spus muncitorilor că urmează să vină copiii de la școală și nu este ok să treacă pe o scândură pusă peste o groapă de un metru, pentru a putea intra în casă. «Lasă, doamnă, că astupăm!», mi-au răspuns ei în bătaie de joc! Nu a trecut mult și a avut loc nenorocirea”, a spus Alexandra Iovu.



„Am fost la magazin să cumpăr pâine și am mers pe stradă, pe lângă utilaje. Nu aveam pe unde, nu exista trotuar sau spațiu pentru pietoni. La întoarcerea de la magazin, mai aveam câțiva metri până acasă, a trebuit să o iau tot pe lângă utilaje. M-am uitat în stânga, spre stradă, să mă asigur că pot trece, că nu vin autoturisme, iar din dreapta excavatorul a pornit, a dat cu spatele și mi-a prins piciorul”, a relatat victima.

Aceasta a mai explicat că imediat după accident, la mai puțin de o oră, gropile din zonă au fost acoperite cu pietriș, iar trotuarul redat circulației pietonilor, atât cât se poate. „Nu am fost singurul pieton care a trecut prin zonă, dar numai eu am avut ghinion. Nimeni de la firma respectivă sau de la autoritățile locale nu s-a interesat de starea mea de sănătate, dar s-au grăbit să astupe gropile”, a mai afirmat femeia.



Victima a fost transportată la spital, cu pierdere masivă de sânge și cu piciorul drept strivit. „Laba piciorului este strivită, fiecare deget, călcâiul și talpa au tije sau broșe medicale. Momentan se așteaptă să se dezumfle piciorul pentru a se face o grefă de piele. Voi avea foarte mult de tras în urma acestui incident”, a relatat victima.

Accidentul este în atenția oamenilor legii, care au demarat cercetări penale pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, excavatorul efectua lucrări de reabilitare terasament și era condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani.





Comentează știrea

37 de ani
22 noiembrie 2022
copiii de la școală

Mamica, minim 2 copii, treaba ca la casa poate si 1Grivei. 6zile pe acasa cine a ramas la Furnicuta ? Sotul - pai si la munca ? Bunicii, Bunicile ? (bunicul e pe la "lupta cu morile de vânt", 1bunica "79 de ani. De peste 20 de ani este paralizată". 6zile azi, plus minim 30 pentru recuperare ! Iar de jurnalism de dependenta directa !

cititoru
22 noiembrie 2022
Analfabeți funcționali

Imbecilul de Chițac a deschis sute de fronturi de lucrări în toată Constanța știind foarte bine că NU are capacitatea tehnică și logistică de a le finaliza. Și asta doar pentru că era termen de începere a lucrărilor, altfel pierdeau finanțarea din fonduri europene nerambursabile. O să stăm cu străzile belite cel puțin încă 2 ani de acum înainte. Ar trebui sesizat DNA/OLAF. Plm.

Dr. docent DEM. THEODORESCU, EDP1982
29 noiembrie 2022
"Laba piciorului este strivită, fiecare deget, călcâiul și talpa au tije sau broșe medicale"

E delicat aici, si poate nu e sigur nici recuperare 100% (ligamente, tendoane, oase mici [cite intacte, cite strivite complet], flexibilitate -> functionalitate completa). Odata sedinte de recuperare, posibil min. 1-2 ani. Si aici doar poate sa fie cit de cit, nu complet : deja pe locomotie sper sa nu fie cazul pe mai bine de deductie. O fi si asigurare obisnuita, dar nu e tot gratis ! (inainte poate interventii specializate pe aspect, tratament cel putin crema) La munca, pai doar 1sustinator principal pe famile? cum sa aloce mai intii ? (1hrana si dupa aia). Cauza: pai daca nu vezi acolo la oglinda ca asa o fi din fabrica, zici la IdiotulSefDePrivit sa aduca un SenzorUman cu portavoce sa fie la ghidaj de utilaj greu. Ete si acuma ca sti prea multe, si cui ii pasa ca noi am facut Pod si mergem inainte cu Tancul pe timp de pace la defilare.(colaborare cu MAPN pe scenariu real de pregatire civila ... bombe la granita, noi transee, bombardierul la datorie, etc). Cu repetare de mesaj [911 Multa Sanatate, inclusiv mintala !] [911 Alerta Cenzura CL]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4782 secunde