Concurs Membrii unei rețele care obțineau credite ilegale sunt la un pas de libertate

291

Articole de la același autor

Tribunalul Constanța a dispus înlocuirea măsurii de arest preventiv cu obligarea de a nu părăsi țara pentru membrii unei rețele de falsificatori de acte pentru obținerea de credite bancare.
Este vorba de mai mulți indivizi care sunt cercetați pentru o pagubă de aproximativ 800.000 de lei. Ei sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals.
Gruparea era formată din Remus Cornel Buștiuc, de 27 de ani, Mihai Narcis Negoiță, de 34 de ani, Stelică Chiosea, de 32 de ani, Ciprian Matanie Mihai, de 29 de ani, Denis Mutalîp, de 30 de ani, toți din Constanța și Ion Ciolan, de 28 de ani, din Mangalia.
Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie 2006 și până în octombrie, indivizii ar fi racolat mai multe persoane fără ocupație (săgeți) din Mangalia și comunele limitrofe, cărora le-ar fi procurat seturi de documente, cum ar fi contracte individuale de muncă, cu ștampilele ITM Constanța, și adeverințe de venit, ce atestau în mod nereal calitatea de salariați în cadrul a peste 20 de firme.
În baza actelor false și cu ajutorul unor funcționari din cadrul BCR - agențiile Mangalia și Neptun și Raiffeisen - Mangalia și Eforie Nord, Ciolan ar fi determinat persoanele racolate să obțină credite ilegale în valoare de 400.000 de lei, mare parte din sumele de bani însușindu-și-le pe nedrept.
În sarcina lui Negoiță, anchetatorii au reținut că, în complicitate cu Buștiuc, Matanie, Mutalîp, precum și cu Laura Cojocaru și Anișoara Lupu, ar fi contribuit la inducerea în eroare a mai multor bănci pe raza județului Constanța.
Mai mult, bărbatul îndeplinea rolul de "dispecer" în legăturile cu ceilalți indivizi și, totodată, își declina diferite calități la societățile comerciale în numele cărora erau completate adeverințele de venit, cu ocazia verificărilor telefonice efectuate de lucrătorii bancari cu atribuții pe linia acordării creditelor.
De altfel, banii se împărțeau în funcție de participarea fiecăruia la comiterea faptelor. În locuințele suspecților au mai fost găsite și trei unități de calculator, trei imprimante și mai multe CD-uri care au fost folosite la falsificarea înscrisurilor.
Decizia Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9494 secunde