Metoda „Accidentul” face din nou victime. Un vârstnic de 81 de ani a “căzut” în plasa infractorilor

158
Metoda „Accidentul” face din nou victime. Un vârstnic de 81 de ani a “căzut” în plasa infractorilor - metodaaccidentul-1695549127.jpg

Articole de la același autor

Poliția Alba atenționează că au fost semnalate noi tentative de înșelăciune prin metoda „Accidentul”, la Alba Iulia. O persoană a dat curs solicitării escrocilor și a fost păgubită cu 20.000 de lei.


Vineri, 22 septembrie și sâmbătă, 23 septembrie, la nivelul Poliției Municipiului Alba Iulia au fost semnalate mai multe tentative de înșelăciune, prin metoda „Accidentul” dar și o faptă consumată, un vârstnic de 81 de ani fiind păgubit cu suma de 20.000 de lei.


Persoane vârstnice au fost contactate telefonic, de către persoane necunoscute. După ce și-au atribuit diferite calități, le-au prezentat situații neadevărate și au susținut că un membru al familiei acestora a fost implicat într-un accident rutier și au cerut bani.


Polițiștii atrag din nou atenția cetățenilor ca, atunci când primesc un telefon sau sunt abordați de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calități, să se asigure cu privire la informațiile primite.


„Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care știu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul!”, atenționează oamenii legii.


Cum acţionează infractorii


Victimele sunt contactate de obicei pe telefonul fix, de persoane care se recomandă a fi rude apropiate (fiu/fiică, nepot, ginere/noră) şi, sub pretextul că au fost implicate în accidente de circulaţie grave, soldate cu victime, solicită diferite sume de bani, necesare pentru despăgubirea victimelor accidentului, plata serviciilor medicale, onorariul avocatului sau pentru a scăpa de răspundere.


Uneori, pentru a fi mai convingători, infractorii dau la telefon o altă persoană, care se recomandă a fi poliţist, avocat sau procuror, îi explică persoanei apelate gravitatea situaţiei şi importanţa păstrării secretului cu privire la convorbirea telefonică şi îi dă informaţii referitoare la modul de transmitere a banilor (prin poştă, virament bancar, sisteme de transfer rapid sau prin diferiţi intermediari), fără a uita să ceară distrugerea tuturor documentelor referitoare la efectuarea transferurilor.


În situaţia în care persoana apelată susţine că nu deţine banii ceruţi, escrocii îi sugerează să se împrumute sau să scoată de la un bancomat, fiind uneori dispuşi chiar să scadă suma sau să accepte bunuri de valoare în locul banilor. Nu de puţine ori, infractorii obţin iniţial cât mai multe informaţii despre potenţialele victime (nume, prenume, profesie, program de lucru, membri ai familiei), pe care le folosesc ulterior pentru a le câştiga acestora încrederea şi a le convinge că faptele relatate sunt reale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.495 secunde