Mii de jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

120
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Slatina, peste 5.000 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 503.000 lei.


În data de 13.10.2016, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Slatina.


Administratorul societății comerciale în cauză este un cetățean român, în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul pe raza județului Argeș. În urma controlului au fost descoperite 5.055 păpuși de jucărie și 72 seturi jucării, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute. 


Bunurile, în valoare totală de 503.380 lei, dacă ar fi originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.391 secunde