Ministrul Vasile Dîncu: „Baza Mihail Kogălniceanu este un punct focal care exprimă solidaritatea NATO”

172
Ministrul Vasile Dîncu: „Baza Mihail Kogălniceanu este un punct focal care exprimă solidaritatea NATO” - xvasiledincukogalniceanu1-1646727770.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Apărării Naționale s-a aflat, luni, 7 martie, la Baza Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu ministrul Apărării Regatului Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren, în contextul în care în țara noastră a ajuns un detașaent de militari din Țările de Jos, pentru a participa la exercițiul multinațional „Rapid Falcon 22”, alături de militari români și americani.

„Am discutat despre ce putem face împreună pentru a răspunde rapid şi eficient la cea mai gravă situație de securitate cu care Europa s-a confruntat în ultimele decenii.

Urez bun venit în România detașamentului de militari din Țările de Jos care participă la exercițiul multinațional „Rapid Falcon 22”, alături de militari români şi americani. Pregătirea continuă a forțelor noastre armate este extrem de importantă. Putin a spulberat pacea în Europa, dar nu a reușit să ne dezbine. Suntem mai uniți ca niciodată în acțiunile noastre. Pentru România, una dintre priorități este accelerarea procedurilor privind crearea grupului de luptă #NATO în țara noastră. Mulțumim tuturor statelor aliate pentru sprijin şi pentru contribuțiile anunțate. Alianţa este pregătită să apere fiecare centimetru pătrat din teritoriul ei!

Baza Mihail Kogălniceanu este astăzi un punct focal care exprimă, fără echivoc, unitatea şi solidaritatea NATO, angajamentul ferm pentru protejarea Flancului estic al Alianței.

Aici este locul unde forțe terestre şi aeriene din Regatul Țărilor de Jos, Statelor Unite ale Americii, Franței, Belgiei, Portugaliei, Italiei şi Germaniei sunt împreună, alături de români, pentru exerciții, misiuni de polițe aeriană sau participare la Forța de Răspuns a NATO, având rolul de a transmite un mesaj clar şi ferm de descurajare”, a afirmat ministrul Vasile Dîncu.

„Au trecut 11 zile de când Federația Rusă a atacat brutal Ucraina însă, acest război nu este doar despre Ucraina. Ucrainenii luptă şi rezistă pentru destinul liber şi democratic al întregului continent European, iar nouă, statelor democratice, ne revine rolul de a sprijini Ucraina în aceste momente teribile. Este timpul să acționăm acum, prin măsuri defensive, proporționale și neescalatorii! Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică, precum Georgia şi R. Moldova, este amenințată.

Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru creșterea rezilienței acestor state. Urmare a anunțurilor recente şi a depunerilor cererilor de aderare la Uniunea Europeană de către Ucraina, Georgia şi Republica Moldova, România sprijină parcursul european al acestor ţări”, a adăugat ministrul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5801 secunde