Minor de 13 ani, obligat de instanță să plătească 50.000 de lei daune din cauza unei petarde

220
Minor de 13 ani, obligat de instanță să plătească 50.000 de lei daune din cauza unei petarde - minor-daune-petarda-1708961283.jpg

Articole de la același autor

Un copil de 13 ani din Vâlcea a fost obligat de instanță să plătească aproape 50.000 de lei daune unei femei care a suferit răni la față din cauza unei petarde.


Tribunalul Vâlcea a decis să acorde victimei aproape 50.000 de lei daune, bani care trebuie achitați de copil și de mama acestuia.


Astfel, băiatului, care avea 13 ani la data comiterii faptei, și mamei acestuia li s-au cerut daune morale de 50.000 lei și despăgubiri materiale de peste 30.000 lei, după ce o petardă i-a explodat femeii în față, arată Antena3.


Femeia vătămată a mers în instanță pentru a solicita daune.


Totul s-a întâmplat pe 27 decembrie 2021, când femeia mergea pe stradă cu câinele său. La un moment dat, dintr-o curte a ieșit un alt câine, iar cele două animale s-au încăierat. Femeia a intervenit pentru a despărți câinii, moment în care a fost lovită în față de un obiect despre care a spus că a fost o petardă.


Cum s-a întâmplat totul


Băiatul și mama lui spun că obiectul aruncat înspre femeie pentru a despărți câinii a fost o lanternă, nu o petardă.
În urma loviturii primite, femeia a suferit mai multe leziuni la nivelul feței și chiar un traumatism dentar la nivelul mai multor dinți, pentru care a avut nevoie de până la 30 de zile de îngrijiri medicale, mai arată sursa citată.


Inițial a fost deschis și un dosar penal, dar acesta a fost clasat, considerând-se că neavând 14 ani, minorul nu răspunde penal.


Victima a deschis un proces civil, astfel că Tribunalul Vâlcea a decis că în urma incidentului, copilul a avut discernământ şi este bun de plată, dar împreună cu mama sa.


Astfel, instanța l-a obligat pe băiat să achite, în solidar cu mama sa, daune morale de 20.000 lei și daune materiale reprezentând tratamente medicale de 27.000 lei.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0372 secunde