Monica Macovei, fost ministru al Justiției, în fața magistraților de la Judecătoria Mangalia

127
Monica Macovei, fost ministru al Justiției, în fața magistraților de la Judecătoria Mangalia - untitled16684280171705403800-1707809679.jpg

Articole de la același autor

Monica Macovei a cerut să fie judecată în procedură simplificată, de Judecătoria Mangalia, pentru accidentul produs în 8 octombrie 2022, pe podul care leagă 2 Mai de Mangalia. Ea a intrat pe contrasens și a lovit grav un motociclist.


Însoțită de avocatul constănțean Cătălin Filișan, Monica Macovei a evitat să facă vreun comentariu la ieșire din Judecătoria Mangalia.


La audierea din instanță, ea a cerut procedura simplificată, ca să beneficieze de reducerea pedepsei cu o treime. Instanța a admis cererea fostului ministru al Justiției.


Pronunțarea pe latura penală va fi dată în 60 de zile. Procesul a fost disjuns pe latura civilă, victima cerând despăgubiri de 500.000 euro. Firma de asigurări oferă 110.000 euro.


Atât Monica Macovei, cât și victima sa, Ilie Constantin, au fost audiați marți, 13 februarie 2024, de judecătorii din Mangalia, cu privire la accidentul rutier. Acesta a fost cel de-al doilea termen, pe fond, în acest dosar. La termenul anterior, magistrații au amânat judecata din cauză că pentru unul dintre spitalele care se constituise parte civilă în dosar nu se trimisese citație.
Instanţa a rămas în pronunțare.


Oricare va fi decizia Judecătoriei Mangalia, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, „la 08.10.2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8299 secunde