Caz șocant în Cernavodă

O femeie și-a pierdut un braț și un picior, după ce a fost înjunghiată de concubinul violent, sub privirile îngrozite ale copiilor

835
O femeie și-a pierdut un braț și un picior, după ce a fost înjunghiată de concubinul violent, sub privirile îngrozite ale copiilor - fond-femeie-invalida-injunghiata-1693588358.jpg

Articole de la același autor

O femeie din Cernavodă abia a scăpat cu viață, dar i-au fost amputate un braț și un picior, după ce a fost înjunghiată de mai multe ori de fostul concubin, sub privirile îngrozite ale celor doi copii, la acel moment în vârstă de 12 și respectiv 9 ani. A fost salvată de intervenția fiicei, care s-a băgat în fața ploii de lovituri aplicate de tatăl beat, fiind și ea tăiată, la rândul ei. Pentru fapta comisă, bărbatul va petrece următorul deceniu după gratii.

În ciuda înăspririi pedepselor în ultimii ani, a numeroaselor schimbări legislative adoptate – precum acordarea posibilității polițiștilor de a emite ordine de protecție provizorii, pe cinci zile, cu aplicare imediată, precum arestarea preventivă a celor care încalcă ordinele de protecție etc – violența domestică este în continuare un flagel social care însângerează familiile de români. Consecințele pot fi devastatoare – nu mai departe, poate fi menționat cazul crimei de la Saturn, unde o tânără de 19 ani a fost omorâtă de prietena ei din copilărie, la rândul ei în vârstă de doar 19 ani, iar în ambele cazuri anchetatorii au constatat că anii copilăriei au fost sub marca violenței fizice și verbale.

Iar exemple de violență familială sunt prea multe, din păcate, inclusiv la nivelul județului Constanța.

Recent, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au emis decizia definitivă într-un dosar penal în care un bărbat a fost acuzat de tentativă de omor calificat, violență în familie și violare de domiciliu. Aidîn Cheazim a fost condamnat la 10 ani și 9 luni după gratii, pedeapsa fiind mărită cu 2 ani față de cea emisă anterior, de magistrații Tribunalului Constanța. El a ajuns după gratii, după ce, sub imperiul nervilor și alcoolului, a fost la un pas să-și omoare fosta concubină sub o ploaie de lovituri cu cuțitul.

Fiica de 12 ani s-a băgat în fața cuțitului, să-și salveze mama

Îngrozitoarea faptă a avut loc în dimineața zilei de 21 februarie 2022, în jurul orei 8.00. Victima sa, fosta concubină, se afla împreună cu cei doi copii – o fată de 12 ani și un băiat de 9 ani – în casa mamei ei, în Cernavodă. Se mutaseră acolo pentru a scăpa de bătăile și amenințările de acasă. Abia se treziseră din somn, când l-au văzut pe suspect cum a sărit gardul gospodăriei și s-a năpustit pe ușa casei. Fiind surdo-mut, inculpatul i-a cerut victimei să se întoarcă acasă; confruntat cu refuzul ei vehement, a scos un cuțit din buzunar și a atacat-o. Fiica lor a povestit în fața anchetatorilor clipele teribile pe care le-au trăiat. „Audiată în cursul urmăririi penale minora în vârstă de 12 ani a declarat că în dimineața zilei de 21.02.2022, în jurul orelor 08:00, în timp ce se afla, în aceeași încăpere cu fratele și mama sa, a auzit-o pe mama ei spunând că a sosit tatăl său. După ce a intrat în casă, inculpatul a purtat o discuție cu fosta concubină. Minora a precizat că a observat că tatăl ei era sub influența băuturilor alcoolice. La un moment dat, bărbatul i-a cerut persoanei vătămate să se întoarcă la locuință, însă aceasta l-a refuzat. Minora a menționat că la acest moment, tatăl său a scos din buzunarul de la piept al gecii un cuțit și i-a arătat mamei sale că o să îi taie picioarele. Victima a vrut să se ridice, însă a fost împinsă de către inculpat înapoi pe pat, cu fața în jos, după care i-a aplicat mai multe tăieturi la ambele picioare, în zona posterioară a genunchilor. Pentru a-și proteja mama, minora a încercat să intervină, însă a fost tăiată de inculpat în zona antebrațului drept. După comiterea faptei, inculpatul a fugit din locuință și a sărit gardul în stradă. Pentru a sesiza cele întâmplate, martora a sunat la S.N.U.A.U. 112, iar mama ei, care era conștientă la momentul respectiv, a purtat o discuție cu operatorul, relatându-i incidentul. Nu a reușit însă să încheie convorbirea, întrucât a leșinat”, au consemnat anchetatorii, potrivit rejust.ro.


Suspectul a susținut că era gelos

După cele întâmplate, femeia a pierdut foarte mult sânge, iar medicii au fost nevoiți să îi amputeze brațul stâng și piciorul drept. Totodată, minora a avut o tăietură de aproximativ 7 centimetri pe antebraț, provocată de tatăl violent.

În fața anchetatorilor, bărbatul a susținut că s-ar fi enervat pentru că în momentul în care a ajuns la casa fostei soacre și-ar fi găsit concubina în pat cu alt bărbat. Acest fapt este negat însă de oamenii legii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6563 secunde