Mare atenţie cui vă lăudaţi cu economiile agonisite! Casă jefuită de o mică avere, în zona Brătianu!

6477

Articole de la același autor

Mai mulți indivizi care au acționat la „pont”, apoi au pândit și au jefuit o casă din zona Brătianu, din municipiul Constanța, au plecat cu o mică avere: o cutie de valori cu mii de euro și dolari, dar și aproape un kilogram de bijuterii din aur. Nu au fost intimidați de faptul că imobilul era supravegheat video și... s-au mascat, crezând că astfel nu vor fi recunoscuți!

Trei indivizi și un minor, fiul adolescent al unuia dintre ei, au fost condamnați pentru comiterea unui furt dintr-o locuință, în vara lui 2022. Ancheta polițiștilor a scos la iveală faptul că inculpații au planificat spargerea în cele mai mici detalii și și-au împărțit „responsabilitățile”, iar ulterior și captura: câteva mii de euro și dolari, mai multe ceasuri scumpe și aproape un kilogram de bijuterii de aur, valoarea totală a prejudiciului fiind calculată la 320.000 de lei. Pentru a-i prinde pe suspecți, polițiștii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona Brătianu, au pus sub ascultare telefoanele și chiar au analizat fotografiile postate de aceștia pe rețelele de socializare. Într-un final, deși suspecții au încercat să-i inducă în eroare și au construit diverse povești și alibiuri, au fost duși în fața instanței de judecată.

Ținta hoților: valută și aur

Spargerea care a avut ca rezultat o „captură” impresionantă a avut loc în seara zilei de 15 august 2022, iar ținta a fost o casă din zona Brătianu, din imediata vecinătate a Școlii Gimnaziale 22 „I.C Brătianu”. Suspecții, respectiv Alexandru M. zis „Moxu”, Gheorghe C. și Ionuț M., au acționat „la pont”. Unul dintre ei îi cunoștea pe păgubiți – mai precis, era rudă cu ei! – și știa că aveau în casă o sumă mare de bani, pe care o strânseseră pentru renovarea locuinței, dar și mai multe bunuri de valoare. Drept pentru care, cu toții, sprijiniți de fiul minor, de 17 ani, al unuia dintre ei, au pândit locuința. Inițial, au încercat să acționeze în seara zilei de 12 august, când aflaseră că proprietarii erau plecați la o petrecere, în oraș. Nu știau însă că acasă rămăsese fiica cea mică a proprietarilor, care era bolnavă, în grija unei bunici. Aceasta din urmă a auzit mișcare în curte, a văzut umbrele a doi indivizi și a alertat rudele, astfel că suspecții au renunțat și au fugit.

Au revenit însă după trei nopți, în seara zilei de 15 august, când proprietarii și rudele lor se aflau la o terasă din Satul de Vacanță și sărbătoreau Sfânta Maria. De altfel, o parte dintre suspecți ar fi trebuit să fie la petrecere, motiv pentru care o tot sunau pe soția părții vătămate și o întrebau dacă se mai află la restaurant.

Hoțul care a pătruns în casă era mascat, pentru a nu fi recunoscut

După ce s-au asigurat că păgubiții petrec, suspecții au acționat. „Moxu” și-a acoperit fața, știind că locuința este supravegheată video, și a pătruns în interior, după ce ar fi forțat o fereastră. Din interior a sustras o cutie de valoare, de dimensiune 20x20 cm, în care erau 12.300 de euro, 900 de dolari și aproximativ 900 grame de bijuterii de aur, dar și un telefon mobil, alte bijuterii și mai multe ceasuri, printre care un Guess și un Lacoste. Complicii lui supravegheau zona, unul dintre ei inclusiv din curtea școlii din apropiere, se pare.

„Analizând mijloacele de probă administrate în cauză până la acest moment, respectiv procesul-verbal de cercetare la faţa locului şi declaraţia persoanei vătămate, se poate aprecia că persoanele care au pătruns în locuința acesteia şi au sustras cutia în care se aflau bijuteriile din aur și suma de bani cunoşteau că persoana vătămată nu este la domiciliu. Se va avea astfel în vedere că fapta este comisă în seara zilei de 15.08.2022 (luni), în jurul orei 22:00, perioadă în care majoritatea persoanelor se află în locuință. Se va ține cont și de faptul că locuința persoanei vătămate este una simplă, fără etaj, aflată în curs de amenajare, astfel că nicio persoană care nu ar ști că în locuința respectivă se află o sumă mare de bani nu ar risca să intre, mai ales că este și prevăzută cu o cameră de supraveghere vizibilă, care acoperă întreaga zonă care permite accesul în curtea și apoi în interiorul locuinței. Se observă, totodată, că persoana care sare gardul în jurul orei 22:00 și pătrunde apoi în curte și în locuința persoanei vătămate are fața acoperită încă dinainte de a se apropia de imobilul persoanei vătămate, reieşind astfel bănuiala că aceasta știa configurația imobilului, dar și de existența camerei de supraveghere”, au punctat anchetatorii.

Ulterior, suspecții și-au împărțit prada între ei, iar bijuteriile le-au dus la evaluat la o casă de amanet și apoi le-au vândut „unui băiat din zona Piața Griviței”, contra sumei de 30 de euro/gramul.

În fața anchetatorilor, inițial suspecții au negat comiterea faptei, inventând tot felul de alibiuri. Puși în fața dovezilor, și-au recunoscut însă faptele. Astfel, magistrații Judecătoriei Constanța i-au condamnat: pe Alexandru M. la 4 ani de închisoare cu executare, iar pe cei doi complici ai săi, la 2, respectiv 3 ani de închisoare cu suspendare. Pentru minorul implicat, judecătorii au decis măsura educativă a asistării zilnice, pentru o perioadă de 6 luni, fiind și el acuzat de complicitate la furt calificat. Adolescentul va trebui să urmeze cursurile unei școli profesionale sau de reconversie profesională. Deciziile nu sunt definitive, pot fi contestate la instanța superioară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.51 secunde