Percheziţii de amploare, la mai multe adrese, inclusiv în penitenciare! Droguri impregnate în scrisori şi vândute deţinuţilor

403
Percheziţii de amploare, la mai multe adrese, inclusiv în penitenciare! Droguri impregnate în scrisori şi vândute deţinuţilor - xactiuniinpenitenciare-1655457023.jpg
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Giurgiu şi Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Bacău şi Giurgiu, au efectuat 27 percheziţii domiciliare în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Brăila şi în municipiile Bacău, Piatra Neamţ şi Roman, precum şi în 10 penitenciare, în vederea destructurării unor grupări infracţionale, specializate în săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de mare risc.

În două cauze, se efectuează cercetări cu privire la introducerea în penitenciare a substanţelor susceptibile de a avea efecte psihoactive şi drogurilor de mare risc. Acestea ar fi fost impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar. Odată introduse în spaţiile de detenţie, scrisorile ar fi fost porţionate şi apoi vândute deţinuţilor.

Pe parcursul percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe sume în lei şi valută (peste 20.000 de lei şi 7.350 de euro), telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanţe cu efect psihoactiv, precum şi formulare de transfer sume de bani.

În cele două cauze, a fost dispusă reţinerea a 6 persoane bănuite, în cursul zilei de astăzi, 17 iunie, urmând a fi sesizate instanţele de judecată, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de 8 persoane bănuite (două dintre acestea, arestate preventiv în alte cauze).Poliţişti din Constanţa, prezenţi la acţiune


La acţiuni au participat poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Giurgiu, Bacău, Neamţ, Prahova, Harghita, Oradea, Galaţi, Cluj, Brăila, Dolj, Mehedinţi şi Constanţa, precum şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Activităţile au fost sprijinite de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3044 secunde