Percheziții în trei județe, într-un dosar de înșelăciune și spălare de bani

131
Percheziții în trei județe, într-un dosar de înșelăciune și spălare de bani - perchezitii-1709749873.jpg

Articole de la același autor

Miercuri, 6 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat șapte percheziții domiciliare, în județele Brăila, Galați și Olt.

Acțiunile s-au desfășurat într-un dosar penal de înșelăciune și spălare de bani, urmând să fie puse în aplicare două mandate de aducere.

Astfel, în noiembrie 2022, persoanele cercetate în dosar ar fi urmat să comercializeze cereale către o societate comercială din județul Constanța, pentru care ar fi primit un avans de 200.000 de lei.

În cele din urmă, cerealele nu au mai fost livrate, iar suma oferită ca avans a fost virată din contul societății către persoane fizice apropiate, cu titluri ca „plăți facturi” sau „datorii”, cu scopul de a disimula originea ilicită a banilor, ulterior, sumele revenind în posesia persoanelor cercetate. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 200.000 de lei.

În cadrul perchezițiilor au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila, Galați, Olt, luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni special Brăila, Galați, Olt, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4523 secunde