Echipele ISU Dobrogea îi învață pe liceeni tehnicile de prim ajutor

3378
Echipele ISU Dobrogea îi învață pe liceeni tehnicile de prim ajutor - isuinstruirea-liceenilor-1709749807.jpg

Articole de la același autor

De la data de 15 ianuarie 2024, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a început instruirea liceenilor din județul Constanța, în privința tehnicilor de prim ajutor.

Astfel, ISU Dobrogea, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Constanța, Inspectoratul Județean Școlar, Serviciul de Ambulanță Județean și Crucea Roșie Constanța au demarat încheierea Protocolului de colaborare privind acordarea primului ajutor de bază.

Acest proiect are scopul de a instrui elevii asupra modului în care trebuie sa intervină pentru a crește șansa de supraviețuire a victimei, până la sosirea echipajelor de intervenție și transportarea ei la spital.


„Pregătirea practică în acordarea primului ajutor de bază poate face diferența între viață și moarte, dacă cei din jur știu cum să intervină. De aceea, persoanele instruite care sunt martore ale unui eveniment pot ajuta victimele”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

Proiectul a constat într-o pregătire practică, desfășurată în cadrul liceelor din județul Constanța, destinată elevilor cu vârste de cel puțin 16 ani.

De la începutul derulării activității și până în prezent, au fost instruiți mai bine de 2000 de elevi, din cadrul a 20 de unități de învățământ.

„Vom continua acest demers până la finalizarea anului școlar în curs, cu posibilitatea de prelungire și în anul școlar următor”, a mai informat Ana Maria Stoica.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5317 secunde