Poliţiştii au descins în şcoli. Principalii „infractori”: violenţa și consumul de droguri

248
Poliţiştii au descins în şcoli. Principalii „infractori”: violenţa și consumul de droguri - x-politistii-au-descins-1695804738.jpg

Articole de la același autor

Unul dintre cele mai utile lucruri pe care le fac oamenii legii sunt activităţile preventive în şcoli. Pornind de la faptul că educaţia trebuie realizată atât acasă, de către părinţi, cât şi la clasă, de cadre didactice sau personal specializat, poliţiştii le explică, periodic, elevilor, cum să se ferească de pericole precum drogurile, violenţa, agresiunile sexuale.
 

„La data de 26 septembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire a violenței școlare, a disparițiilor de minori și a agresiunilor sexuale, în rândul elevilor de la Școala Gimnazială nr. 43 Ferdinand, din municipiul Constanța.


De asemenea, au acționat pentru prevenirea bullying-ului și a consumului de substanțe interzise, în rândul elevilor de la Liceul Energetic Constanța.


Totodată, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța, au derulat acțiuni de prevenire a violenței școlare, a delincvenței juvenile, a consumului de droguri și a agresiunilor sexuale, în rândul elevilor de la Liceul Teoretic Calatis Mangalia”, transmit reprezentanţii Poliţiei Constanţa.

În aceeaşi zi, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară au acționat pentru prevenirea delincvenței juvenile și a consumului de droguri, în rândul elevilor de la Școala Gimnazială nr. 40 Aurel Vlaicu, din municipiul Constanța.

Nu doar copiii au nevoie de îndrumare….

În egală măsură, împreună cu polițiști din cadrul Gărzii de Coastă, specialiști cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța și Agenției Naționale Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri, în rândul conducătorilor auto aflați în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche.
 

Totodată, acestora le-au fost aduse la cunoștință prevederile Legii 213/2023, care a intrat în vigoare în luna iulie a.c.

Potrivit acesteia, conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1959 secunde