Polițiștii care stau la pândă, mai profitabili decât sistemul de supraveghere video?

1457

Articole de la același autor

Polițiștii aplică, zilnic, mii de sancțiuni contravenționale celor care nu respectă normele rutiere, astfel că într-un an se strâng aproximativ 318 milioane de euro. În schimb, costurile unui sistem de monitorizare video a traficului rutier și constatare automată a abaterilor rutiere pe drumurile publice, pentru întreaga țară, s-ar ridica la aproximativ șapte milioane de euro. În aceste condiții, de ce nu s-au găsit încă bani pentru montarea camerelor de supraveghere atât de necesare?

Necesitatea implementării sistemelor video de supraveghere a localităților și șoselelor este indubitabilă. Atât cetățenii de rând, cât și factorii de decizie de la nivel local sau național admit că este nevoie de camere de supraveghere, instalarea acestora fiind măsura eficientă din numeroase puncte de vedere: pentru reducerea infracționalității, pentru depistarea rapidă a suspecților, pentru depistarea și sancționarea tuturor celor care încalcă regulile rutiere, nu doar a celor care au ghinionul să fie în raza polițiștilor, când sunt organizate razii. Cu toate că se tot discută de mai bine de două decenii despre necesitatea unui sistem de supraveghere video, România este în continuare la stadiul în care face planuri, nu trece și la punerea în practică.

Cel mai recent, un proiect legislativ vizând un astfel de sistem a fost depus în atenția parlamentarilor în toamna lui 2021, la inițiativa politicienilor USR. În decembrie 2021, proiectul de lege privind reglementarea utilizării unui sistem video de monitorizare a traficului rutier și constatare automată a abaterilor rutiere pe drumurile publice a trecut tacit de Senat și urmează Camera Deputaților.

Potrivit proiectului, cu ajutorul sistemului de supraveghere video care va „veghea” pe toată rețeaua de drumuri din țară, șoferii care comit ilegalități vor primi acasă înștiințările privind amenzile pe care le au de plată. Altfel spus, intenția este să se procedeze și în țara noastră așa cum se procedează în mai multe state europene.



Nu sunt bani pentru camere de supraveghere?


Se impune remarcat faptul că, potrivit calculelor inițiatorilor proiectului legislativ, an de an sunt amendați zeci de mii de șoferi indisciplinați și se strâng în jur de 300 de milioane de euro.

„Analizând datele existente în mass media în anul 2019, a rezultat că poliţia aplică zilnic, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 12 decembrie 2002 (republicată) privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, aproximativ 17.100 de sancţiuni contravenţionale, având o valoare totală aproximativă de 8.550.000 lei/zi. De aici rezultă că într-un an ar fi trebuit să se încaseze la bugetul de stat sau bugetul local din sancţiuni contravenţionale valoare aproximativă de 3.120.750.000 lei (aproximativ 634.298.780 euro) sau dacă sunt plătite în termenul legal (15 zile conform Legii nr. 203/2018 din 20 iulie 2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale), suma de 1.560.375.000 lei (aproximativ 317.149.390 euro)”, se arată în documentația realizată de deputatul USR Cristian Paul Ichim. Pe de altă parte, costurile implementării și susținerii financiare a sistemului de supraveghere video, pentru toată țara, se ridică la aproximativ șapte milioane de euro. În aceste condiții, banii pentru finanțarea proiectului ar putea fi obținuți din fonduri externe nerambursabile sau din amenzile plătite.

Accidentele rutiere duc la cheltuieli sociale ulterioare de peste trei milioane de euro

Un alt aspect mai puțin adus în evidență este faptul că, odată cu montarea sistemului de supraveghere video s-ar face economie. Căci, pe lângă reducerea numărului accidentelor rutiere mortale – capitol la care România este pe primul loc în U.E.! – o consecință ar fi reducerea cheltuielilor sociale cauzate de accidente.

„Consecinţele economice ale accidentelor rutiere sunt, de asemenea, foarte importante, atât în termeni de pierdere a productivităţii, cât şi în ceea ce priveşte resursele medicale implicate. Conform «Buletinului siguranţei rutiere. Raport anual 2019», document realizat în 2020 de Direcţia Rutieră, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din Ministerul Afacerilor Interne, victimele rezultate în accidentele rutiere grave produse în anul 2019 în România reprezintă costuri sociale de peste 3 miliarde de euro - conform valorilor estimate în anul 2010 de către Comisia Europeană privind costul social al accidentelor rutiere, ceea ce reprezintă aproape 2% din valoarea PIB-ului anual al României”, se mai arată în documentul semnat de deputatul USR.

„România este țara cu cele mai multe accidente grave pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Numărul accidentelor rutiere fatale din țara noastră este aproape dublu față de media Uniunii Europene. Suntem singura țară care nu are un sistem video de monitorizare a traficului rutier și constatare automată a abaterilor rutiere pe drumurile publice.

Datorită unui astfel de sistem care există în statele europene, numărul accidentelor rutiere și rata mortalității în urma acestora au scăzut considerabil. Implementarea lui s-a dovedit a fi benefică atât din punct de vedere al siguranței circulației, cât și al protejării mediului înconjurător.

De asemenea, sistemul va permite monitorizarea zonelor riscante ale traficului și, în urma procesării datelor, va stabili indicele de încălcare a reglementărilor rutiere și coeficientul de siguranță rutieră aferent drumurilor.

De aceea este importantă introducerea și în România a sistemului video de monitorizare a traficului rutier și constatare a abaterilor”, a afirmat Cristian Paul Ichim.

xxx

La nivelul municipiului Constanța, sunt aproape zece ani de când tot sunt anunțate planuri de montare a camerelor de supraveghere video. Inițial, se susținea că exista un proiect pentru montarea de camere video la intrările în oraș; apoi, în zonele aglomerate ale localității. În prezent, se discută despre un proiect de supraveghere video o zonelor unde sunt școli. Rămâne de văzut însă când vor fi implementate proiectele.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4266 secunde