Polițiștii, despre banii în plus la salarii: "Ne dau cu țârâita firimituri, din care taie peste noapte!"

833
2
Polițiștii nu își vor umple buzunarele de bani în urma celor două măriri de venituri intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2023, respectiv creșterile salariului de funcție și salariului de grad. De fapt, atrag atenția sindicaliștii, în cele mai fericite cazuri – care sunt puține! – veniturile nete vor crește cu maximum 400 de lei. Totodată, polițiștii se vor bucura de mai mulți bani doar în primul trimestru, căci din aprilie se „taie” norma de echipament.

Miercuri, 11 ianuarie, membrii Guvernului au votat un proiect de lege menit să aducă mai mulți bani în buzunarele militarilor, polițiștilor, jandarmilor și pompierilor. Anume, proiectul de lege privind actualizarea cuantumului soldei de grad și a salariului gradului profesional. De fapt, susține Sindicatul Ropol, trâmbițatele măriri sunt restanțe salariale cu care statul le era dator polițiștilor și celorlalte categorii menționate și, în mână, nu se vor resimți atât de considerabile cum se lasă de înțeles în proiectul făcut public.

„Ar spune unii că iar se vor umple de bani polițiștii. Din 1.01. 2023, polițiștii vor avea salariul de funcție majorat cu 10%. Nu e tocmai o majorare! Fiind deja în 2023, este încă o parte din restanțele salariale, pentru că polițiștii ar fi trebuit ca din 2022 să beneficieze integral de aplicarea Legii 153/2017, iar cu această majorare de 10% tot nu ajung la nivelul salarizării prevăzut de lege.

Tot din 1.01.2023, polițiștilor li se actualizează salariile de grad, aceasta însemnând, după unii, o altă majorare. Nu! Nu este o majorare, este tot o restanță pe care, în «mărinimia sa», Guvernul a apreciat să o acorde acum, deși era prevăzută în lege din 2017.

De cele două «majorări» care, în venitul net, ajung la sume de maximum 400 de lei în cele mai fericite cazuri, nu se vor bucura polițiștii decât în trimestrul I din 2023, pentru că din luna aprilie urmează sistarea plății normei de echipare”, au arătat membrii Sindicatul Ropol într-o comunicare transmisă joi, 12 ianuarie.

„Polițiștii mai au de recuperat restanțe din 2017”

„Nu uităm că polițiștii mai au de recuperat restanțe conform OUG 75/2020 - tranșa a IV-a de 25% din salariile din perioada 2017-2020, pe care sperăm că Ministerul Afacerilor Interne le va achita în primul trimestru al acestui an.

Concluzia e că avem un act normativ care ne stabilește salariile încă din 2017 (și la care doar visam că le vom avea din 2022) și multe acte normative care au blocat legea și ne dau cu țârâita bucăți de restanțe pe care le numesc majorări de care trebuie să ne bucurăm. Iar când li se pare unora că ne dau prea multe firimituri, mai trântesc peste noapte alt act normativ prin care au grijă să mai taie din ce avem.

Ne străduim să avem salarii conform legii din urmă cu câțiva ani, în timp ce volumul de muncă prestată de către fiecare polițist «s-a actualizat constant» (dublându-se și chiar triplându-se) - să nu ne mai mirăm de ce acest sistem nu mai este de multă vreme atractiv pentru societate (nu mai există o bază solidă de selecție pentru următoarele generații de polițiști) și nu ne mai miră nici de ce pleacă din sistem foarte mulți fără regret”, au mai arătat sindicaliștii. 



Comentează știrea

cop
14 ianuarie 2023
wage

Salariul este rezultatul muncii depuse si a calitatii ei deci a valorii ei adaugate ,in toate statele civilizate organele de ordine nu au ,, buzunarele pline cu bani " din contra au cele mai mici venituri deci meseria o practica din placere,chemare si nu ptr bani si pensie dupa 20 ani de servici( daca sint si aia !!!) deci sa mai reflectam.....

Doar Ei
14 ianuarie 2023
Numai ei

Taxa aplicata traficanților, hoților și, în general, tuturor raufacatorilor pentru protectie nu se pune!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4289 secunde