Anca Dragu desființează creșterea economică a României: "Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul!"

196
Anca Dragu desființează creșterea economică a României:

Articole de la același autor

Fostă șefă a Senatului, Anca Dragu tună și fulgeră pe tema economiei României, acuzând Guvernul Ciucă de eșec total. „Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”, cam așa rezumă Anca Dragu povestea creșterii economice.

„Cam așa se poate caracteriza, pe scurt, economia românească. Creșterea economică ascunde dezechilibre, inechități în creștere și perspective îngrijorătoare. Tocmai de aceea, România are cel mai scăzut rating de țară din toată Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, România este considerată cea mai riscantă țară pentru investiții din toate țările Uniunii Europene.

Inflația este un dezechilibru major care îi sărăcește pe români și reduce apetitul pentru investiții. O țară cu inflație ridicată arată că guvernul a eșuat în coordonarea politicilor economice și transmite mesaje de neîncredere, de îndoială. În luna decembrie 2022, inflația a ajuns la 16,4%, ceea ce plasează România în plutonul restrâns al țărilor cu inflație mare. În decembrie 2022, 12 state membre UE au avut rata inflației între 6 și circa 10%, dovadă că se poate, cu condiția să existe guvernanți responsabili. Țările cu cele mai scăzute rate ale inflației sunt Spania (5,6%), Luxemburg (6,2%), Franța (6,7%), Malta (7,3%) și Grecia (7.6%).

Prețurile au crescut în special pentru produsele alimentare, ceea ce face ca persoanele cu venituri mici să fie cele mai afectate de prețurile în ascensiune continuă. Alimentele de bază au înregistrat creșteri colosale de preț: ulei (+37%), făină (+33%), zahăr (+63%), unt (+45%), cartofi (+35%) și ouă (+36%).

De asemenea, prețurile la energie electrică (+45%), gaze (+36%) și carburanți (+13%) au continuat să crească, iar soluțiile Guvernului la criza facturilor sunt peticite, incoerente și nesustenabile, arătând diletantismul guvernanților”, a spus printre altele Anca Dragu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.238 secunde