Polițiștii se revoltă și strigă "Boicot"! Iată ce vor face începând de ASTĂZI

2350
1
Polițiștii se revoltă și strigă
Polițiștii vor boicota activitatea Ministerului Afacerilor Interne, începând de luni, 22 august, până când solicitările lor de acordare a drepturilor salariale vor fi îndeplinite. Printre măsurile anunțate se numără aplicarea de avertismente în loc de amenzi, controale în trafic efectuate „minuțios” și luarea pauzei de masă de o oră, de toți polițiștii odată!

De la o zi la alta, polițiștii sunt tot mai determinați să pună în aplicare metode de protest tot mai drastice. „Este evident deja că protestele în stradă sunt apă de ploaie. Guvernul joacă alba-neagra cu polițiștii de doi ani. Azi mărește salariile, mâine nu, că nu are bani. Azi e ordonanță, mâine nu-i constituțională sau o retrage. Azi promite, mâine se răzgândește”, arată polițiștii membri ai Sindicatului Ropol.

Drept pentru care, pe lângă protestele în stradă, în fața instituțiilor statului din București și a sediilor instituțiilor europene, de luni, 22 august, va fi boicotată activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Iar boicot va însemna, potrivit polițiștilor: „Aplicarea sancțiunii principale cu avertisment în cazul săvârșirii oricăror contravenții, de orice gen, refuzul de a mai efectua ore suplimentare, controalele în trafic vor fi efectuate minuțios, atât în ceea ce privește încărcătura/interiorul autovehiculelor, cât și controlul documentelor personale și al vehiculelor; pauza de masă cuprinsă între 20 minute și o oră, în funcție de tipul programului, va fi luată în mod unitar, în același timp, de către toți polițiștii/polițiștii de frontieră din fiecare subunitate;

- inactivitate pe grupurile de WhatsApp/Signal pe linie profesională, prin care în mod ilegal sunt transmise indicații executorii, dispoziții sau alte informații de interes operativ; refuzul de a mai participa la ședințele de tragere cu armamentul din dotare sau la orele de pregătire fizică din timpul liber, aceste activități urmând a se desfășura exclusiv din timpul programului de lucru; refuzul îndeplinirii oricărei sarcini/activități care nu se regăsește în fișa postului”, se arată în comunicatul transmis de echipa Ropol.

„Efectuarea controalelor asupra autovehiculelor, conducătorilor auto, mărfurilor și pasagerilor în punctele de trecere a frontierei de stat va respecta litera legii conform căreia oricine și orice poate trezi suspiciuni pentru control amănunțit; nu contează timpul de așteptare!

Haideți să arătăm Guvernului, dar mai ales MAI-ului că polițiștii și polițiștii de frontieră care-și cer drepturile nu sunt «niște rătăciți»”, au mai arătat sindicaliștii. „Încetăm boicotul numai când solicitările noastre sunt îndeplinite: aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru sectorul de apărare și ordine publică, acordarea în MAI a normei de hrană la valoarea actualizată de 43 lei/zi, față de cea acordată de 34 lei/zi, indexarea pensiilor de serviciu pentru militari și polițiști”, au subliniat polițiștii. Pagina a fost generata in 0.7779 secunde