Ceaiul de măceşe poate contribui la bunăstarea organismului

91
Ceaiul de măceşe poate contribui la bunăstarea organismului - ceaiuldemacese-1661095116.jpg

Articole de la același autor

Ceaiul de măceşe este o băutură pe bază de plante pe care o puteţi prepara din fructul acestei plante. În ultimii ani, cercetătorii au efectuat mai multe studii cu privire la efectele sale asupra sănătăţii. Din acest motiv, experţii cred că acesta contribuie la prevenirea mai multor boli. De exemplu, un studiu subliniază faptul că măceşele au activitate antioxidantă graţie compoziţiei lor fitochimice. Desigur, asta nu înseamnă că acest produs vindecă bolile sau ajută în mod miraculos la îmbunătăţirea sănătăţii. Pur şi simplu, în cadrul unei diete echilibrate şi al unui stil de viaţă sănătos, ceaiul de măceşe poate contribui la bunăstarea organismului. În principiu, consumul de ceai de măceşe nu este suficient pentru ameliorarea bolilor sistemului digestiv, dar se spune că datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi antioxidante, ameliorează durerea în cazul crampelor abdominale, arsurilor la stomac şi balonări. Totodată, consumul de ceai de măceşe este asociat cu o sănătate mai bună a pielii, din mai multe motive. În primul rând, conţinutul său de vitamina C stimulează sinteza colagenului şi protejează celulele împotriva deteriorării provocate de razele solare, aşa cum explică un alt studiu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4334 secunde