Polițiștii răniți în misiuni vor putea fi menținuți pe funcții

240
Polițiștii răniți în misiuni vor putea fi menținuți pe funcții - fondstatutulpolitistilor-1373036694.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii răniți în misiuni, dar și familiile celor decedați în timpul serviciului vor primi sprijin, după ce un act normativ

în acest sens a intrat, recent, în vigoare. Astfel, polițiștii răniți în timpul serviciului vor putea fi menținuți în activitate pe alte funcții unde își pot valorifica experiența profesională.

Un nou pachet de măsuri pentru sprijinirea polițiștilor răniți și a familiilor celor decedați în timpul serviciului a fost instituit recent. Mai exact, statutul polițistului a fost completat astfel încât cei care au fost răniți în timpul activității profesionale să poată fi menținuți în activitate, dar pe alte funcții. Până acum, legislația nu le dădea polițiștilor această posibilitate.

Polițiștii care au fost încadrați într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu vor putea fi menținuți în activitate, la cerere, în unități ale Ministerului Afacerilor Interne.

"La cerere, persoana al cărui raport de serviciu a încetat, fiind încadrată într-un grad de inva-liditate, ca urmare a rănirii acesteia în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, poate fi numită, fără examen ori concurs, în funcții de polițist în unități ale Ministerului Afacerilor Interne", precizează reprezentanții MAI.

Copiii polițistului rănit vor putea fi, la cerere, polițiști

Modificările aduse Statutului Polițistului prevăd și măsuri de sprijinire a familiilor polițiștilor. Astfel, potrivit MAI, copiii aflați în întreținerea polițistului care a decedat sau a fost încadrat într-un grad de invaliditate vor putea fi angajați în funcții de polițist sau personal contractual, în unități ale Ministerului Afacerilor Interne. Aceeași măsură de protecție va putea fi aplicată și soțului, respectiv soției polițistului.

"Copiii aflați în întreținerea polițistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii acestuia în timpul ori în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu pot fi înmatriculați, la cerere, în in-stituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Copiii aflați în întreținerea polițistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate, precum și soțul sau soția acestuia pot fi numiți în funcții de polițist ori angajați ca personal contractual, fără examen sau concurs, în unități ale Ministerului Afacerilor Interne, dacă îndeplinesc condițiile legale", continuă MAI.

Potrivit MAI, scopul modificărilor aduse Statutului Polițistului este acela de a fi asigurată o protecție suplimentară polițiștilor și familiilor acestora, în cazul decesului polițistului sau al încadrării sale într-unul din gradele de invaliditate prevăzute de legislația româ-nească. MAI precizează că necesitatea completării legislației în domeniu vine ca urmare a faptului că, până în prezent, în situația în care un polițist nu mai îndeplinea anumite condiții stabilite de baremele medicale, acesta era încadrat într-un grad de invaliditate și, implicit, exclus din rândul personalului MAI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3936 secunde