Polițiștii se revoltă! Vor da avertismente, în loc de amenzi! „Nu mai vrem să fim mercenari!”

1582
Polițiștii se pregătesc de proteste. Vor începe, de la 1 decembrie, să dea avertismente verbale sau scrise pentru contravenții, în loc de amenzi, apoi își vor informa șefii că de la 1 ianuarie 2022 nu vor mai efectua sarcinile anti-covid, pe care nu le au în fișa postului. Aceste forme de protest, dar și altele, au drept scop convingerea guvernanților să aplice prevederile Legii salarizării și să le mărească veniturile.

„Ne-a ajuns cuțitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaie de joc a Guvernului. Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele «Covidului». Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fișa postului” - acesta este mesajul transmis, în urmă cu câteva zile, de polițiștii din cadrul Sindicatului Europol, ca un nou semnal de alarmă. Oamenii legii reclamă că au tot fost amăgiți și că nu sunt dispuși să mai aștepte punerea în aplicare a prevederilor legale care vizează drepturile salariale și pensiile militare.

„Vedem că respectarea Legii este facultativă în «Statul de drepți» al președintelui Iohannis și asta pentru că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, votată de toate partidele care acum formează majoritatea (PNL, PSD, UDMR), se intenționează a fi suspendată și în anul 2022. Cu alte cuvinte, sute de mii de bugetari vor rămâne în continuare cu inechitățile și discriminările salariale pe care din 2010, tot guvernanții le-au generat. Despre pensiile militare nu se scoate un cuvânt, în condițiile în care rezerviștilor nu le-a mai fost indexată pensia nici măcar cu inflația galopantă din ultimii doi ani. Personajele politice marcante, în mod populist, plasează pensiile militare în afara sistemului public de pensii cu scopul evident de a nu aplica majorarea procentuală promisă pensionarilor civili. Revendicările noastre vizează exclusiv aplicarea legilor în vigoare și în acest sens protestăm pentru: aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice începând cu 01 ianuarie 2022;indexarea pensiilor militare cu indicele inflației”, a subliniat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.

Drept pentru care, polițiștii se pregătesc de proteste, care vor culmina cu blocarea activității.

„Polițiștii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007, polițiștii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creșterea salariului minim pe economie, pentru că altfel, aveam și acum salariu de 1.100 lei, cum era în 2013. Facem un apel către toți polițiștii, sindicalizați sau nesindicalizați, să participe activ la programul de proteste pe care l-am pregătit, ca un ultim semnal de alarmă înaintea blocării activității. Vă reamintim că medicii și-au obținut drepturile salariale și majorări doar prin oprirea activității, cadrele didactice au avut zeci de mii de oameni în stradă, grefierii și-au apărat pensiile de serviciu prin refuzul de a mai intra în ședințele de judecată, inclusiv magistrații, care au același regim al interdicțiilor, au intrat în «grevă» pentru a protesta față de atacurile concertate asupra Justiției”, au arătat sindicaliștii.

De la 1 decembrie, încep protestele în toată țara

Astfel, în semn de protest, de la 1 decembrie, polițiștii vor manifesta „indulgență maximă față de cetățenii care săvârșesc contravenții și îi vor sancționa în primul rând cu avertisment scris/verbal”. Ulterior, până la 31 decembrie, aceștia vor transmite notificări către unitățile de care aparțin în care își vor exprima dezacordul „de a mai efectua ore suplimentare și de a mai îndeplini sarcini anti-covid pe care nu le au în fișa postului, începând cu 1 ianuarie 2022”.

De asemenea, în perioada 13 – 15 decembrie, vor fi organizate proteste în fața prefecturilor din mai multe județe, iar în 17 decembrie, în fața sediilor partidelor aflate la guvernare.

„Va fi pentru prima dată când polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor politice care asigură guvernarea țării și asta pentru a le aduce aminte că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pe care au votat-o toate partidele, trebuie să fie aplicată fără nicio excepție, de la 1 ianuarie 2022”, a mai subliniat liderul sindical. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3332 secunde