Predoiu, lămuriri după scandalul sacilor cu voturi: „Problemele apărute sunt exclusiv în competența altor autorități”

242
Predoiu, lămuriri după scandalul sacilor cu voturi: „Problemele apărute sunt exclusiv în competența altor autorități” - predoiu-t-1718109088.jpg

Articole de la același autor

Transportul sacilor cu voturi nu se realizează cu mijloacele MAI, spune ministrul Cătălin Predoiu.


„Având în vedere informațiile vehiculate public privind derularea procesului electoral, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, transmite următoarele precizări:
Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliția și Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuții de pază a locațiilor: săli, birouri etc., sigilate, în care sunt depozitate buletinele de vot de către cei care au atribuții legale în acest sens.


De asemenea, structurile MAI au obligația de a asigura protecția buletinelor de vot pe timpul transportului acestora, dar, acest transport nu se realizează cu mijloacele MAI, potrivit legii.


Angajații MAI nu au nici atribuția, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot, să numere voturi sau saci, sau să inventarieze materialele electorale.


Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat și desfășoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparțialitate și respectând legea.


Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluționării acestora”, a transmis Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9932 secunde