RAZIE a polițiștilor și inspectorilor RAR. Sute de permise auto reținute, mai multe vehicule confiscate

381
RAZIE a polițiștilor și inspectorilor RAR. Sute de permise auto reținute, mai multe vehicule confiscate - 1670919266big1-1670933115.jpeg
În perioada 8 – 10 decembrie, Direcția Rutieră împreună cu Registrul Auto Român au organizat o acțiune comună, la nivel național, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul deficiențelor tehnice ale autovehiculelor. Astfel, în cadrul acțiunii, au fost organizate controale în trafic, cu echipaje mixte de control, formate din polițiști și inspectori ai Registrului Auto Român.

Acțiunile au vizat reducerea riscului rutier, prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și a deficiențelor tehnice, constatate în cazul autovehiculelor destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, a celor cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri și al celor destinate transportului de persoane în regim de taxi, precum și a transportului alternativ.

Obiectivele prioritare ale acțiunii au fost reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul deficiențelor tehnice, verificarea respectării legislației rutiere, verificarea legalității modului în care a fost efectuat transportul în regim de taxi/transportul alternativ și eliminarea activităților ilicite. Au fost controlate 9.389 de autovehicule, iar pentru deficiențele constatate au fost aplicate 5.432 de sancțiuni contravenționale, reținute 396 de permise de conducere și 1.082 de certificate de înmatriculare. De asemenea, în cadrul activităților, a fost dispusă măsura imobilizării vehiculului în 20 de cazuri și au fost constatate 117 infracțiuni, dintre care 96 la regimul rutier și 21 de altă natură.

La nivelul județului Constanța, oamenii legii și inspectorii RAR au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 2.300 de lei, dintre care 14 pentru defecțiuni tehnnice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.498 secunde