RAZIE cu concluzii ALARMANTE, în Constanța: șoferii microbuzelor cu călători SE CRED MAI PRESUS DE LEGE!

113

Articole de la același autor

Un amplu control privind modul în care este efectuat transportul de călători pe raza județului Constanța a fost realizat, luni, 14 noiembrie, de polițiștii de la Serviciul Rutier. Concluziile sunt alarmante: o treime din șoferii trași pe dreapta au fost amendați, cei mai mulți pentru că nu purtau centura de siguranță și pentru că vorbeau la telefon.

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier și ai celorlalte formațiuni rutiere din județul Constanța au desfăşurat acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane. Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului. Astfel, aproximativ 90 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 5 cu aparatul drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 29.000 de lei, dintre care 12 pentru nepurtarea centurii de siguranță și șase pentru folosirea telefonului mobil.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, opt permise de conducere, dintre care trei pentru depășirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale, trei pentru neacordarea de prioritate autovehiculelor, unul pentru nerespectarea culorii roșie a semaforului și unul pentru defecțiuni tehnice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5564 secunde